StoryEditor
kvalifikacije za sp

Nova ozljeda: Hrvatska ostaje bez standardnog prvotimca, ali to otvara vrata debitantu

Piše desk  /  29.09.2021., 17:29h
Hrvatski reprezentativac Josip Juranović u nedjelju je na utakmici njegova Celtica protiv Dundeeja ozlijedio mišić stražnje lože i izašao iz igre već u 25. minuti.

Na današnjoj konferenciji za medije Celticov trener Ange Postecoglou otkrio je da Juranovića čeka oporavak koji će potrajati "nekoliko tjedana".

To bi značilo da Zlatko Dalić ostaje bez svog prvog desnog beka za listopadski ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska već za devet dana igra protiv Cipra, a tri dana poslije toga protivnik joj je Slovačka i sudeći po riječima Celticovog trenera, Juranović neće sudjelovati u tim utakmicama.

Čini se da se tako otvara mjesto debitantu u reprezentaciji Josipu Stanišiću. Bayernov 21-godišnjak ranije je istaknuo da ne dolazi na svoje prvo okupljanje s reprezentacijom s očekivanjem da će igrati u prvoj postavi, no čini se da će sada dobiti priliku. Jedina alternativa koju Dalić još ima na popisu jest Filip Uremović, ali Stanišić se nameće kao prirodnije rješenje jer poziciju desnog beka, za razliku od Uremovića, igra i u klubu.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 11:38