StoryEditor
sergej Jakirović: 

"Nisu važni budžeti i imena igrača, ne tražimo alibije. Ovo je prilika generacije, idemo po povijesni uspjeh bh. nogometa"

Piše FENA  /  17.08.2022., 14:38h

Mostarski Zrinjski u četvrtak u playoffu UEFA Konferencijske lige dočekuje slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave na rasprodanom stadionu pod Bijelim brijegom.

Trener Plemića Sergej Jakirović kazao je kako je pred njegovim nogometašima povijesna prilika da u dva ogleda sa Slovanom izbore nastup u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja što do sada nije uspjelo niti jednoj momčadi iz Bosne i Hercegovine.

- Čeka nas jako kvalitetan protivnik, daleko najbolji klub slovačke lige. Gazda puno ulaže u momčad i nije mi svejedno kada vidim njihov sastav i gdje su sve igrali, ali nogomet je prelijepa igra u kojoj nisu važni budžeti i imena igrača već je važno kakav si u datom trenutku na terenu i mislim da imamo šanse – izjavio je u srijedu na konferenciji za novinare trener mostarske ekipe.

Istaknuo je kako u Slovanu igra 11 reprezentativaca te da se radi o iznimno kvalitetnoj momčadi.

- Ono što sam vidio u dvoboju s Olympiakosom, po meni su zaslužili prolaz (op.a. Slovan). Više vole igrati s boljim ekipama od sebe i s te strane će im teže biti protiv nas, jer svi u Slovačkoj očekuju da će proći i to je na njih pritisak. S druge strane, mi nemamo što izgubiti – poručio je Jakirović.

- Imamo priliku generacije da napravimo nešto što do sada nije zabilježeno u bh. nogometu i nadam se da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice – dodao je.

Na pitanje smatra li Slovan kvalitetnijom ekipom od Sheriffa, Tirane i Tobola, ovogodišnjim europskim protivnicima Zrinjskog, Jakirović je odgovorio kako je teško decidno odgovoriti na takva pitanja.

- Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane, kvaka je u te dvije utakmice biti uspješniji i bolji, imati i sreće, a odlučiti će sitni detalji. Slovan je sigurno u rangu Sheriffa, ako ne i bolji, te vrlo brzo mogu kazniti protivnike – ustvrdio je.

Jakirović je uvjeren kako će njegova ekipa u četvrtak biti hrabra i odlučna bez obzira na to što će protiv sebe imati momčad visoke kvalitete.

- Nikada nisam tražio alibi, moja momčad igra da pobjedi i tako ćemo se sutra postaviti, a koliko će nam protivnik to otežati vidjet ćemo – naglasio je trener „Plemića”.

Jakirović će u sutrašnjoj utakmici moći računati na povratnike Memiju, Mandića i Ćorluku, nova imena Zubairu i Marandici nisu još dobili radne dozvole, a veliki hendikep za Zrinjski bit će neigranje Nike Jankovića zbog akumuliranih kartona.

- Netko drugi će dobiti priliku i mene zanima samo momčadska igra. Momčadska igra izbacuje pojedinca, kako je izbacila i Niku, i nadam se da će sutra izbaciti nekog drugog – izjavio je Jakirović.

Zrinjski će imati veliku podršku s tribina s obzirom na to da su sve utakmice razgrabljene istoga dana kada su puštene u prodaju.

- To govori da nam je mali kapacitet stadiona, mislim da bi bilo i tri puta više gledatelja, ali situacija je takva kakva jest. Drago mi je što u ovakvoj važnoj utakmici igramo kući i zato smo odgodili postavljanje hibridnog travnjaka. Ljudi su osjetili da nam treba podrška, a ta podrška nikada nije bila upitna – zaključio je Jakirović.

Što se tiče domaćeg prvenstva, mostarski gradski derbi koji se trebao igrati ovoga vikenda je odgođen.

- Velež je pokazao susretljivost koja je važna za bh. nogomet te ćemo imati više vremena pripremiti se za ovaj dvomeč te pokušati ući u grupnu fazu Konferencije igre - kazao je trener Zrinjskog.

Utakmica sa Slovanom na rasporedu je u četvrtak u 20 sati u Mostaru na stadionu pod Bijelim brijegom.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 01:32