StoryEditor
bundesliga

Ni gol i asistencija Kramarića nisu pomogli Hoffenheimu

Piše hina  /  30.04.2022., 20:39h
U posljednjem subotnjem susretu 32. kola Bundeslige postignuto je čak sedam pogodaka, a nogometaši Freiburga su u gostima svladali Hoffenheim 4-3.

Nakon što je Sallai u 23. minuti doveo goste u vodstvo uslijedio je preokret kojeg je inicirao hrvatski nogometaš Andrej Kramarić. Prvo je u 32. minuti lijepo na prvoj vratnici pokupio loptu za svoj peti ligaški gol u sezoni i 1-1, dok je početkom drugog dijela asistirao Stilleru za 2-1 Hoffenheima.

No, imao je Freiburg pripremljen odgovor i to u vidu tri pogotka (Guenter, Hoeler i Woo-Yeong), dok je u završnici Rudy samo smanjio na konačnih 3-4.

Golove pogledajte OVDJE!

Ovom pobjedom je Freiburg preskočio Leipzig te je došao na četvrto mjesto ljestvice s istim brojem bodova kao treći Bayer, no Freiburg ima utakmicu više u odnosu na te klubove. Hoffenheim je ostao osmi.

Recimo kako je nakon 32. kola Bundeslige i dalje napeto na samom dnu ljestvice. Hertha je imala meč-loptu za spas, na gostovanju kod Arminije, ali je u nadoknadi primila pogodak za 1-1. Golom Tousarta u 55. minuti Berlinčani su poveli i imali u džepu tri boda koja bi im garantirala mirniju završnicu sezone u posljednja dva kola, no u 91. minuti je izjednačio Nilsson.

Usporedno s tim je Stuttgart na domaćem terenu izjednačio protiv Wolfsburga na 1-1 pa Stuttgart i dalje može dostići Herthu na ljestvici, kao i što pretposljednja Arminija može uloviti Stuttgart, od kojeg ima dva boda manje. Dva kola prije kraja Hertha ima četiri boda više od Stuttgarta koji je na 16. poziciji, s koje će momčad igrati dodatne kvalifikacije za ostanak u eliti.

Wolfsburg je kod Stuttgarta vodio golom Brooksa u 13. minuti, ali je u 89. izjednačio Fuehrich. Za Stuttgart je, pak, cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Borna Sosa.

Prvak Bayern i druga dortmundska Borussija su izgubili u ovom kolu. Bayern kod Mainza 1-3, a Borussia na domaćem terenu od Bochuma 3-4 unatoč tri pogotka Haalanda. Recimo da je 18-godišnji hrvatski nogometaš Gabriel Vidović ušao u igru za Bayern u 67. minuti ogleda kod Mainza, dok je četiri godine stariji Josip Stanišić ušao deset minuta kasnije.

U ponedjeljak će ovo kolo zaključiti Bayer - Eintracht te Borussia (M) - Leipzig.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
22. travanj 2024 03:57