StoryEditor
Xisco Nadal

Nekadašnji najmlađi strijelac La Lige nije zaboravio igrati: Iako se fizički promijenio, navika zabijanja golova je ostala ista

Piše desk  /  07.06.2024., 11:43h

Dana 15. lipnja 2003. godine, Xisco Nadal (37) je ušao u povijest postavši najmlađi strijelac u povijesti španjolske La Lige kada je postigao gol sa 16 godina i 153 dana. Taj rekord kasnije je srušio Iker Muniain, a Xisco je danas daleko od mladog nogometaša koji je mnogo obećavao.

Od tog trenutka počela je profesionalna karijera igrača s Baleara, u početku raspoređena između prvog i drugog tima Villarreala, prije nego što je završio na posudbama u različitim drugoligašima, da bi završio karijeru 2018. kao igrač nizozemske Rode.

Xisco je trenutno službeni predstavnik prvog tima Villarreala, a sada je postao hit na društvenim mrežama nakon što se ponovo pojavio na terenu, ali ovoga puta sa znatno više kilograma nego u igračim danima.

Iako je na zaprepaštenje fanova znatno teži, bivši napadač Villarreala nije zaboravio igrati i postigao je sjajan gol na turnniru veterana na meču protiv Cagliarija kada je u sprintu pretrčao protivničkog igrača i matirao istrčalog golmana.

Inače, na ovom turniru nastupaju timovi kao što su Burnley, Inter, Borussia Dortmund i Bayern, a među brojnim asovima koji igraju su Marco Materazzi, Lucas Barrios, Sergio Agüero, Santana, Borja Valero, Giuseppe Rossi, Marcos Senna i Kevin Grosskreutz.

Dnevnik.ba

23. srpanj 2024 10:00