23.04.2021., Sibenik - Cetvrtfinale teniskog turnira ITF World Tennis M15 Sibenik nagradnoga fonda 15000 americkih dolara koji se boduje za ATP ljestvici. Duje Kekez (CRO) - Mili Poljicak (CRO).rPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELLHRVOJE JELAVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Mili Poljičak

Najveći uspjeh u karijeri mladog Hrvata, osvojio juniorski Wimbledon

Piše desk  /  10.07.2022., 16:15h

Poljičak je dosad bio peti junior svijeta. Na Wimbledonu je pak imao status trećeg nositelja, dok Zheng nije bio među nositeljima.

Mili Poljičak je osvojio juniorski Wimbledon. Najbolji mladi hrvatski tenisač u finalu prestižnog turnira rezultatom 2:0 u setovima (7:6, 7:6) pobijedio je Amerikanca Michaela Zhenga i tako ostvario najveći uspjeh na Grand Slam turnirima. Poljičak je dosad bio peti junior svijeta. Na Wimbledonu je pak imao status trećeg nositelja, dok Zheng nije bio među nositeljima, prenosi Index.hr

Poljičak je prvi set dobio nakon tie-breaka iako je na svojem servisu izgubio šesti gem. Amerikanac je breakom došao čak do 5:2 i činilo se kako će mirno povesti 1:0 u setovima. Međutim, Poljičak je dobio tri sljedeća gema, zatim izjednačio na 6:6 pa iskoristio prvu set-loptu za vodstvo.

Poljičak je i u drugom setu izgubio servis. Zheng je pri rezultatu 1:1 iskoristio prvu priliku za break. U sljedećem, četvrtom gemu Poljičak je propustio dvije break-lopte i izgubio gem, ali je zatim u tome uspio na trećoj break-lopti šeste igre. Pritisnuo je Zhenga odmah u sljedećem gemu, pokušao ga dobiti na njegovom servisu, ali Amerikanac se izvukao i izjednačio na 5:5. 

Najveći uspjeh u karijeri

Dok se Zheng u tim trenucima mučio na svojem servisu, Poljičak je bez izgubljenog poena došao do 6:5, što je značilo da njegov protivnik ponovo morati servisom zaslužiti ostanak u finalnom meču Wimbledona. 

Kako je ponovo uspio, ušlo se u novi tie-break. U njemu je jedan mini-break Poljička na samom početku bio dovoljan za pobjedu. Održao je vodstvo i savladao Zhenga, iskoristivši prvu meč-loptu.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 12:52