StoryEditor
Odlasci u fokusu

Na liniji s Međugorjem: Šuška se o prvim potezima novog sportskog direktora Dinama

Piše desk  /  23.12.2021., 11:30h
Krenule su najave da Dinamo neće puno potrošiti u prijelaznom roku, ali se govori o izlaznim transferima...

Damir Krznar nakon Damira Krznara. Tako bi se mogla opisati nova maksimirska potpisnica prema kojoj je Željko Kopić i službeno preuzeo trenersku klupu Dinama, no s obzirom na to da u Maksimiru dugo njeguju poslovni trend "1 plus 1 gratis", ta pozicija Kopiću odsad nosi i titulu sportskog direktora kluba. Za potpis će dobiti i besplatni roaming u BiH...

Uglavnom, "klupski kadar", kako ga nazivaju "ljudi iz sustava", nakon uvodnog poraza od Hajduka, nanizao je četiri uzastopne pobjede, bez primljena gola, čime se Dinamo došuljao do euro-proljeća i titule jesenskog prvaka, a taj kratki, ali uspješni plavi blitzkrieg, skinuo je Kopiću s revera prišivak "v.d.", te će time 44-godišnji Osječanin učiniti puni maksimirski krug; od voditelja škole, preko trenera, pa sve do sportskog direktora. Nakon što se Jozak zahvalio, a u vidu trenera na vidiku nije bilo poželjnog trenerskog kapitalca, posljednjih dana u plavim se dvorima iskristalizirala najjednostavnija, najlogičnija, ali i najjeftinija opcija. Kopić kao "doppelpack", s jasnim i ultimativnim ciljem osvajanja naslova prvaka. Sve drugo za Dinamo i Kopića bio bi iznimni neuspjeh.

"Uprava GNK Dinamo donijela je odluku da je novi glavni trener prve momčadi gospodin Željko Kopić. Istodobno je tim imenovanjem odlučeno da će gospodin Kopić biti i sportski direktor te će time koordinirati kompletan sportski sektor GNK Dinamo", stoji u priopćenju Dinama.

Prije svega bit će zanimljivo vidjeti kako će Kopić u sljedećih mjesec-dva dana voditi transfernu politiku kluba, koga će otpisati, koga prodati, a koga dovesti, no jasno je da će ponajprije biti "izvršni urednik", po međugorskom nalogu. Već su sada stidljivo krenule najave preko određenih klupskih kanala, kako Dinamo neće (previše) trošiti u ovom prijelaznom roku, no zato se itekako govori o izlaznim transferima i odlascima, prije svega Tolića, Moubandjea, Leovca, a rane izvedbe Josipa Šutala, pišu Sportske novosti, zainteresirale su opasno skaute Red Bull Salzburga, no bilo bi doista nelogično prodavati tog momka nakon tek prve prave polusezone.

Šuška se naveliko i o odlasku Luke Ivanušeca za kojim najveći interes iskazuju klubovi iz Serie A, a Modri se nadaju uprihoditi barem 15 milijuna eura.

A da međugorska "skautska služba" radi prekovremeno, što će Dinamo sigurno znati honorirati, potvrđuje i još uvijek neslužbena vijest da među "modre" za cifru od 200 tisuća eura stiže mladi, talentirani veznjak Petar Sučić (19) iz redova Zrinjskog, koji je pod paskom nesuđenog trenera "plavih" Sergeja Jakirovića ove jeseni napravio zanimljiv iskorak.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 07:05