StoryEditor
marcos alonso

Mračna prošlost Kovačićevog suigrača: Odveo je djevojku u smrt, izbjegao zatvor, a sada je važan dio Tuchelovog Chelseaja

Piše T.R.  /  20.09.2021., 17:02h
Engleski velikan Chelsea pod kormilom Thomasa Tuchela proživljava lijepe trenutke. Prošle sezone su osvojili Ligu prvaka, a i u ovoj djeluju moćno te su ponajveći favoriti za osvajanje engleskog prvenstva.

Dolaskom njemačkog stručnjaka mnogi igrači su se preporodili, pogotovo obrana koja je ove sezone primila tek jedan gol i to iz penala. 

Jedan od onih koji je dobio važnu ulogu u Tuchelovom Chelseaju je Marcos Alonso. Španjolski lijevi bek je neizostavan u prvih 11 i u potpunosti je iz sastava izgurao Bena Chilwella kojeg je Lampard doveo za 50 milijuna eura iz Leicestera.

Pod Lampardom, Marcos Alonso je minute dobivao na kapaljku i osim spomenutog Chilwella prednost ispred njega je dobivao i Emerson. 

Ako se itko usrećio što je Lampard dobio otkaz, to je onda Španjolac koji je ponovno izrastao u važnu kariku Chelseaja kakvu je imao i pod Antoniom Conteom koji ga je i doveo u London iz Fiorentine 2016. godine.

Ali, iza sjajnog španjolskog lijevog beka krije se mračna prošlost...

Marcosu Alonsu Mendozi je od rođenja bilo suđeno da postane nogometaš. Djed mu je Marcos Alonso Imaz, poznatiji kao Marquitos, legenda Real Madrida koja je s 'Kraljevima' u 50-tim osvojila pet Liga prvaka. I otac mu je bio poznati nogometaš - Marcos Alonso Pena koji se proslavio igrajući za Atletico Madrid i Barcelonu.

Tako da je svima bilo jasno kako će i mladi Marcos nastaviti stazama svog djeda i oca. No, nije sve išlo tako bajno jer mu je obiteljska slava donijela i veliki teret te je više bio viđen u noćnim klubovima Madrida nego li na treninzima Reala.

U Realu nije uspio te je iz Castille prešao u Bolton kao 20-godišnjak gdje je igrao s još jednim Hrvatom - Ivanom Klasnićem.

Prvu sezonu se u Engleskoj nije snašao, odigrao je tek 9 utakmica i svako slobodno vrijeme je iskoristio da 'skokne' do Madrida

Jedan takav odlazak ga je mogao koštati i zatvora.

U svibnju 2011. godine nakon burnog izlaska u noćni klub sa svojom djevojkom, bratom te prijateljem - Realov klinac Jaimeom Navarrom, Alonso je odlučio pijan sjesti u svoj BMW. 

Pri brzini od 112 km/h izgubio je kontrolu nad automobilom i zabio se u zid. Njegova 22-godišnja djevojka je od zadobivenih ozljeda preminula dok su brat i prijatelj prošli s lakšim ozljedama. Alonso je iz nesreće prošao neokrznut.

Naknadno je otkriveno da je u krvi imao 0.93 posto promila alkohola i prijetio mu je zatvor.

Alonso se pojavio pred sucem koji mu je izrekao preventivnu mjeru zabrane upravljanja vozilom na području Španjolske te mu se trebalo suditi zbog nesigurne vožnje u pijanom stanju, izazivanja smrti te nanošenja teških ozljeda. Pušten je na slobodu i smio se vratiti u Englesku do početka sudskog postupka.

No, zatvora nije vidio te je dobio 'samo' novčanu kaznu od 61 tisuća eura i ostao je bez vozačke dozvole na tri godine i četiri mjeseca. 

Marcosova obitelj je na kraju obitelji poginule djevojke isplatila 200 tisuća eura za duševnu bol, a kasnije je dodano još 300 tisuća eura.

Nakon tog tragičnog događaja Alonso se smirio te se posvetio samo nogometu. Dobre igre u Boltonu dovele su ga do Fiorentine, a tu ga je primijetio Antonio Conte, doveo kada je preuzeo klupu Plavaca i sve ostalo je povijest...

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 17:00