StoryEditor
fifa odobrila

Mladić iz Austrije će igrati za Hrvatsku: "Kombinacija je Bobana i Prosinečkog"

Piše desk  /  09.02.2024., 09:53h

Hrvatska ima novog reprezentativaca. Oliver Lukić dobio je odobrenje FIFA-e da Austriju zamijeni Hrvatskom te ga je izbornik Siniša Oreščanin pozvao na akciju U-19 reprezentacije.

Lukić je nedavno bio u sjedištu HNS-a zajedno s ocem Valentinom i mentorom Draženom Bobanom, primili su ih čelnici Saveza predvođeni Marijanom Kustićem. Izrazio je nakanu i ambiciju da zaigra za Hrvatsku. "Želim igrati za Hrvatsku, čekam poziv", rekao je ranije za Sportske novosti.

Poslali su zahtjev u Zürich koji je povoljno riješen jer otac Valentin ima hrvatsko državljanstvo. Lukića se smatra, o tome su pisali mnogi mediji, jednim od najvećih talenata u njegovom uzrastu u svijetu. The Guardian ga je uvrstio u TOP 60. Rođen je 22. rujna 2006., igrač je RB Salzburga, nastupa za Liefering u 2. austrijskoj ligi, te je nosio dres RB-a u LP mladih.

Veznjak je visok 188 centimetra, čiji je nogometni otac Nikica Pavlek, koji ga je otkrio i lansirao da bi igrao za bečku Austriju i od 2022. je u RB Salzburgu. Imao je 13 utakmica za austrijske vrste od U-16 do U-18. Tako i lani protiv Hrvatske u Čakovcu kad je u 2:2 upisao dvije asistencije. Po poziciji je "osmica", uzor mu je Modrić, a s njim je individualno radio i Branko Strupar. 

"Oliver je sretan, jedva čeka prvi nastup. On je moj klinac, ja sam s tatom veliki prijatelj. Čim je vijesti objavljena u Austriji mediji su ga počeli napadati, prozivaju ga da se iseli iz Salzburga, ali hladan je kao špricer. Austrijski savez mu je sve dao, a skauti koji rade za HNS, moram reći, nisu ga baš prepoznali", rekao je Pavlek za Sportske novosti.

"Za mene je on najbolji igrač kojeg sam u posljednjih 20 godina vidio u Austriji. Bolji je od Sučića i svih, ali mora se dokazati i to potvrditi. Ima nešto što dugo nisam vidio. On je kao zagrebački mangup s asfalta. Kombinacija je Bobana i Prosinečkog. Od Zvone ima kuražnost i bezobraštinu, a od Robija mekoću. I Zvone se brine o malome... Obožava Hrvatsku, a veliki je dinamovac", poručio je.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 20:36