StoryEditor
serie a

Milan dobio nove vlasnike za 1.2 milijarde eura

Piše hina  /  31.08.2022., 16:02h

Američka investitorska tvrtka RedBird Capital udružila se s vlasnicima najtrofejnijeg bejzbolskog MLB kluba New York Yankeesa kako bi kupila aktualnog talijanskog nogometnog prvaka Milan za 1.2 milijarde eura.

RedBird ima udjele u Boston Red Soxima, Liverpoolu i New York City FC-ju, a među investitorima je i LeBron James koji neće imati direktno udio u vlasništvu, već će ga ostvariti kroz ulaganja u fond. Uz RedBird, udio u vlasništvu imat će i New York Yankeesi koji usko surađuju s RedBirdom. Te dvije tvrtke vlasnici su televizijske kuće YES (Yankees Entertainment Sport), najgledanije regionalne televizije u SAD-u.

RedBird je težak 75 milijardi dolara, a osim gore navedenih klubova u svom portfelju ima i NHL franšizu Pittsburgh Penguins, francuski Toulouse, najuspješniji pakistanski kriket klub i niz drugih medijskih kuća.

"Želimo Milan vratiti gdje mu je mjesto, a to je vrh svjetskog nogometa. Imamo strašno puno iskustva u ovom poslu i uvjeren sam da ćemo Milanovim navijačima pružiti puno sreće i zadovoljstva", rekao je osnivač RedBirda Gerry Cardinale.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:43