StoryEditor
srbijanski trener

Mihajlović: Zvali su me Hajduk i Dinamo, donosili su mi kući novac u koferu

Piše Desk  /  19.09.2021., 08:40h
Donosili su mi kući čak novac u koferu, 100.000 maraka kao kaparu, majka samo što nije pala u nesvijest. Ja kažem ‘ne, ne, neću‘, a majka kaže ‘nisi normalan, zašto nisi uzeo taj novac‘, prisjetio se.

Bivši srpski nogometaš i trener Bologne Siniša Mihajlović (52) u razgovoru za klupsku televiziju Crvene Zvezde prisjetio se početaka nogometne karijere, prenose 24sata.hr.

Mihajlović, inače rodom iz Vukovara, kao 17-godišnjak je bio najbolji igrač treće lige, a nakon toga je počeo dobivati ponude iz Dinama i Hajduka. U ljeto 1988. preselio se u Vojvodinu nakon čega je ipak otišao igrati za Crvenu Zvezdu. 

- Zvali su me Hajduk, Dinamo, ali nisam htio tamo, samo u Zvezdu - rekao je Mihajlović pa nastavio:

- Znao sam, ipak, kad ste klinac da u Zvezdi teško možete proći, nego samo kad ste već formiran igrač. Došla mi je onda ponuda od Vojvodine za mnogo manje novca. Moram samo napomenuti da nijedna moja odluka nije bila vezana za novac, nego za ono što osjećam. Od Hajduka sam dobio ponudu od 150.000 maraka godišnje za četiri sezone, isto tako i od Dinama.

Mihajlović se prisjetio kako su mu nudili ogromne cifre koje nije htio prihvatiti. 

- Sjećam se, čeka me BMW 318i kad sam bio na pripremama s reprezentacijom, kažu 'potpiši i vozi ga u Borovo'. Sad zamislite mene s 18 godina kako ulazim u Borovo s BMW-om! I ja što da radim, razmišljao sam zašto da ne potpišem, uzmem auto i boli me... Ali nisam bio takav. Donosili su mi kući čak novac u koferu, 100.000 maraka kao kaparu, majka samo što nije pala u nesvijest. Ja kažem 'ne, ne, neću', a majka kaže 'nisi normalan, zašto nisi uzeo taj novac'. Na kraju sam otišao u Vojvodinu zato što je u Srbiji, tamo sam potpisao za pet tisuća maraka po sezoni, za četiri godine - rekao je Mihajlović. 

Sadašnji trener Bologne u Italiju je došao 1992. godine kao igrač Crvene Zvezde nakon čega je otišao u Romu u transferu vrijednom 4,5 milijuna eura. Igrao je još za Sampdoriju, Lazio i Inter, s time da je u dresu Biancocelesta ostvario najveće uspjehe. Osvojio je dva Scudetta, četiri Cope, tri talijanska Superkupa i jedan europski Superkup.

Mihajlović je godinu i pol dana bio izbornik Srbije, a prethodno je vodio Cagliari, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:07