StoryEditor
Mustapha Hadji

Marokanska legenda i nekadašnji pomoćnik: "S Vahom je teško razgovarati, jako je kompliciran"

Piše desk  /  29.11.2022., 08:58h

Vahid Halilhodžić prije tri mjeseca napustio je klupu Maroka, koji je nadomak prolaska skupine na Svjetskom prvenstvu. Kao izbornik s Marokom je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, gdje je svoju momčad trebao voditi u skupini u kojoj je i Hrvatska, ali je nakon duge sage dobio otkaz.

Razlog otkaza je to što Halilhodžić nije pozivao neke od najvećih zvijezda marokanskog nogometa, među kojima se najviše ističe Chelseajev Hakim Ziyech. Reprezentaciju je preuzeo Walid Regragui, a Vahine metode kritizirao je legendarni marokanski igrač Mustapha Hadji.

"Vahid je pretvrd"

"Nije da krivim Vahida, ali nakon njegovog odlaska igrači su se oslobodili. Kad si nogometaš i ideš na trening bez želje, postane jako teško. Previše discipline ubija disciplinu. Na silu gubiš igrače, gubiš sve kad si pretvrd", rekao je Hadji, koji je bio i Vahidov pomoćnik. Potom ga je posebno kritizirao.

"Vrlo je teško razgovarati s njim. Jako ga poštujem jer sam puno naučio od njega. Ali na ljudskom nivou je jako kompliciran. Stvarno je jako teško. U nekim trenucima morao je biti fleksibilan i preuzeti dio svoje odgovornosti. To je njegov problem", smatra Hadji, koji je za Maroko igrao na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 16:34