StoryEditor
Elmas uoči lige prvaka

Makedonca pitali tko mu je najdraži realovac: "Čujte, ja sam s Balkana i tu može biti samo jedan izbor, a on je od srca"

Piše desk  /  13.02.2024., 15:14h

Eljif Elmas jedan je od trenutno najboljih igrača s prostora bivše Jugoslavije. Veznjak Sjeverne Makedonije bio je važan kotačić u lanjskom pohodu Napolija na talijanski naslov nakon 33 godine čekanja, a onda je ostvario unosan transfer u RB Leipzig koji u utorak, 13. veljače, igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Elmas je u Njemačkoj dočekan kao ozbiljno pojačanje ionako jake ekipe koja će, vjerojatno, pružiti jak otpor favoriziranom Realu. Kada te netko plati 24 milijuna eura, znači da vrijediš, a upravo je toliko Leipzig platio 24-godišnjaka. Zanimljivo, i Napoli ga je još 2019. platio također visokih 17,7 milijuna turskom Fenerbahčeu. Ukratko, radi se o vrhunskom igraču čija riječ ima težinu. 

Uoči susreta protiv Reala upitan je tko mu je najdraži igrač u Madridu i odgovor nije nikoga iznenadio. "Čujte, ja sam s Balkana i tu može biti samo jedan izbor, a on je od srca: Luka Modrić. Sve ono što je uspio s Realom i Hrvatskom je nevjerojatno. Osvojio je Zlatnu loptu. Ne kažem da Real nema još puno sjajnih igrača, ali moj favorit je Luka. Znate, on je jako poseban za sve nas Balkance. Za mene je broj jedan za cijelo područje na kojem je bila Jugoslavije i to ikad. Naravno da imam njegov dres!", rekao je Elmas. 

Osim Zlatne lopte, koju je jedini osvojio kao igrač s ovih prostora, Modrić ima i pet Liga prvaka, svjetsko srebro i broncu s Hrvatskom, nekoliko španjolskih titula i pet puta zaredom je biran u FIFA momčad godine (od 2015. do 2019.). Sve to dovoljno je da bude najbolji ikad i Elmas je apsolutno u pravu kada to kaže. Što se samog susreta tiče, upitno je hoće li se Elmas i Modrić susresti na terenu jer je konkurencija strašna u oba tabora.

Modrić ima jaku konkurenciju mlađe garde u Realu, a niti Elmasu nije lako pored Danija Olma i Xavija Simmonsa. Kladionice su također oprezne i praktički daju jednake šanse za oba kluba, uz jako malu prednost Realu. Na Leipzig je koeficijent 2,88, a na Real nešto povoljnijih 2,40, ali sve je to jako neizvjesno. Očekuje se pun stadion i sjajna atmosfera u kojoj će uživati svi nogometni zaljubljenici.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 20:14