StoryEditor
judo

Korina Džidić iz Borse osvojila broncu na Europskom kupu Italije

Piše desk  /  12.02.2024., 09:42h

Korina Džidić iz Judo kluba "Borsa" Mostar ostvarila je velik uspjeh na Europskom kupu u Follonici, u Italiji, osvojivši brončano odličje u vrlo jakoj konkurenciji kategorije do 70kg.

Europski kup u Follonci okupio je 27 reprezentacija s 4 kontinenta, a na borilišta ovog službenog natjecanja "izašao" je 461 natjecatelj.

Korina je slavila u borbama protiv reprezentativki Rumunjske - Anamarie Suciu, Italije - Claudie Marchio, BiH - Une Mičić i Francuske - Marie Lopez, dok je poražena samo u jednoj borbi i to protiv Nine Muteba, Francuskinje koje je na koncu ovog prestižnog natjecanja osvojila zlatno odličje.

Korina Džidić, aktualna najbolja sportašica grada Mostara u konkurenciji juniorki, prethodno je u 2023. nizala vrlo značajne uspjehe, a neki od njih su: juniorsko državno zlatno, kadetsko balkansko zlato, zlato sa Europskog kupa za juniore iz Skopja, brončano odličje sa Afričkog kupa iz Marocca, i mnogi drugi. Nakon perioda stanke zbog oporavka od povrede Korina je novim velikim rezultatom iz Italije briljantno krenula u novu sezonu, podsjetili su iz Judo kluba "Borsa" Mostar.

Korinin trener Petar Zadro istaknuo je da je ovo samo kontinuitet velikih uspjeha Borsinih judaša koji su neprekidni u posljednjih 15 godina rada kluba.

Dnevnik.ba

28. veljača 2024 06:29