StoryEditor
slavni agent

Kako je Raiola govorio o FIFA-i, Kloppu, Balotelliju i Guardioli

Piše desk  /  30.04.2022., 16:49h
Talijanska televizijska kuća TgLa7 prva je prije dva dana objavila da je preminuo nogometni agent Mino Raiola, što su prenijeli talijanski, a zatim i svjetski mediji. No sam Raiola tu je informaciju ubrzo demantirao. Ipak, danas je došla nova vijest, obitelj jednog od najutjecajnijih ljudi u svijetu nogometa potvrdila je da je preminuo.

Raiola je zastupao brojne igrače, poput Zlatana Ibrahimovića, Erlinga Halanda, Paula Pogbe, Matthijsa de Ligta, Gigija Donnarumme i Marca Verrattija, a španjolski Mundo Deportivo objavio je njegove najpoznatije izjave. "Pep Guardiola je kao trener fantastičan. No kao osoba on je apsolutna nula. Kukavica, pas", rekao je Raiola jednom prilikom.

Surađivao je i s Marijom Balotellijem. "Imam rješenje za Balotellija. Odrezat ću mu jezik", komentirao je brojne probleme koje je talijanski napadač svojevremeno radio. Za trenera Liverpoola Jurgena Kloppa je, pak, također u vezi s Balotellijem, rekao sljedeće: "Jasno je da je Klopp bio nepravedan. Bio je govno."

"FIFA je poput komunističkog diktatora"

Zastupao je 54-godišnji Raiola i Romelua Lukakua, belgijskog napadača te trenutno igrača Chelseaja, a ranije Intera: "Dovoljno je kvalitetan da bi igrao u Serie A, ali trenutno nema talijanske momčadi koja si može priuštiti kupiti ga. Preskup je za Serie A."

Komentirao je i FIFA-u, krovnu nogometnu organizaciju: "FIFA je poput komunističkog diktatora koji govori ljudima što da rade. Trebali bi razmišljati samo o organizaciji Svjetskog prvenstva, a i to je sranje."

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:54