StoryEditor
stratezi o sukobu

Jakirović nije htio održati zajedničku presicu s Mulalićem, obojica su iznijeli svoje verzije događaja: "Nije bilo korektno od trenera Želje..."

Piše desk  /  08.10.2022., 19:55h

Zrinjski je savladao Željezničar u gostima rezultatom 1:0, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka treneri ekipa Edis Mulalić i Sergej Jakirović su imali verbalni duel.

Trener Željezničara je nakon susreta otkrio o čemu je bilo riječ.

"Ja protiv Jakirovića nemam ništa, mislim da njegova izjava poslije naše utakmice u Mostaru nije bila korektna kada je rekao da smo došli da se valjamo. Ja sam ga pitao je l' to bilo danas, on je rekao da nije, riječ po riječ i tako je ispalo. Na kraju sam mu čestitao. Samo sam iznio opasku, ako je tad bio seljakluk od Želje, što je danas bilo od Zrinjskog. To sam ga pitao. Ako te to uvrijedilo, onda...", rekao je Mulalić.

Mulalić je govorio i o utakmici u kojoj je istaknuo da može biti zadovoljan prikazanom igrom.

"Napravili smo napredak u sezoni. Nadigrali smo Zrinjski, nedostajao je gol. Smanjili smo zaostatak za Zrinjskim što se tiče polja, a oni su dovoljno iskusni da kazne protivnika. Nemam što momcima zamjeriti, šteta što nemamo širi igrački kadar. Škripi nam na poziciji napadača. I ovi momci dobro rade, ali da bi poentirali, mora netko zabiti. Možemo biti zadovoljni igrom, to je bilo evidentno. Mislim da smo bili dobri za barem jedan gol. Svesti Zrinjski da u drugom poluvremenu da ne napravi niti jednu šansu, mislim da to nije mala stvar", rekao je Mulalić.

Jakirović nije bio raspoložen za izjave o incidentu.

"Ne želim govoriti što je bilo. Nije bilo korektno od trenera Želje. Nije istina što sam rekao u Mostaru", kazao je Jakirović, a potom se osvrnuo i na sam susret:

"Odigrali smo dobru utakmicu. Prvo poluvrijeme smo bili dobri, drugo smo igrali loše. Željo je bio bolji u drugom. Uspjeli smo se obraniti i čestitam mojoj ekipi na pobjedi. Igrali smo Europu, sad smo se posvetili prvenstvu. Imamo dobru selekciju. Nije nikog lako pobijediti pa tako imamo tri poraza. Željo je osvojio 22 boda, to nije slučajno. Idemo dalje, okrećemo se novim izazovima", kazao je strateg Zrinjskog, prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Zrinjski je slavio pogotkom Marija Tičinovića u 30. minutu i prestigao Željezničar na drugom mjestu na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 19:37