StoryEditor
1. hnl

Jakirović nakon novog šoka: "Imamo evidentan problem i to treba jasno reći"

Piše D  /  22.10.2023., 09:46h

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo s 2:1 i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.

Dinamo je poveo golom Arijana Ademija (63.), ali Gorica je okrenula preko Nikole Vujnovića (70.) i Ante Mateja Jurića (90.+2.), prenose Sportske novosti.

Trener Modrih Sergej Jakirović na presici je nakon utakmice izjavio:

- Tužan sam. Mislim da samo kontrolirali cijelu utakmicu, bili smo dobri od prve minute i imali smo dobrih akcija. Inzistirali smo na tome. Željeli smo zamjenama na poluvremenu imati više prodornosti na desnoj strani. Međutim, nije mi jasno kako se ne možemo obraniti od jednog jednostavnog centaršuta koji bi trebao biti lako obranjiv. Znali smo kako će igrati, ali nismo napravili kako smo trebali. To je evidentan problem, to treba jasno reći. Utakmica je u završnici ušla u run ‘n‘ gun, kontrolirali smo situaciju sve dok nismo primili gol iz kontre. Čestitke Gorici.

Zatim je prokomentirao odluku o izlasku Gabriela Vidovića:

- Nisam bio zadovoljan njegovom energijom. Konstantno je bio u prvoj, drugoj brzini. To nije bilo dobro i zato sam ga izvadio. Bilo je mnogo individualnih grešaka na razini cijele momčadi, tako mi je barem izgledalo s terena. Kad pogledam na TV-u, vjerojatno ću biti još više ljut. Ali uzalud sam ja ljut dok mi prosipamo bodove. Kad radimo analizu, svi znaju tko što radi, ali uvijek postoji taj ljudski faktor hoće li se prepoznati određena situacija ili neće. Mi ih nismo prepoznali te smo kapitulirali.

Dinko Jeličić ušao je u povijest velikogoričkog kluba kao prvi trener koji je svladao Dinamo u službenoj utakmici. Prije njega sedam trenera to nije uspjelo u 21 ligaškoj i jednoj kup utakmici, a kad se već govori o povijesti, mogu se nadodati i četiri prvoligaške utakmice koje je odigrao velikogorički Radnik, također bez pobjede.

- Prva pobjeda Gorice nad Dinamom u 1. ligi i ogromne čestitke momčadi što je još jednom ispisala povijest. Možda se ponavljam kao papiga, ali od pobjede nad Hajdukom, kao i prošle sezone, ovo je karakter ove momčadi, koji donosi sve dobre stvari i uspjehe - kazao je Jeličić.

- Neki će reći da smo specijalisti za preokrete, ali to su bili logični potezi koje vučeš kada gubiš utakmicu. Drugi put poslije Hajduka vjera i energija su nam donijeli preokret, a moram reći da osim strijelaca Jurića i Vujnovića, svi igrači koji su ušli s klupe donijeli su dodatnu kvalitetu i pomogli u situaciji kada je Dinamo dominirao. Osjetili smo taj psihološki pad Dinama nakon izjednačenja i energetski bili iznad gostiju - pojasnio je Jeličić, koji bez straha može prema Rijeci u sljedećem kolu.

- Liga je izjednačena, a uz tri vodeća kluba to je i Osijek koji će doći k sebi, te oni mogu biti malo iznad, ali uz dobar dan svakoga se može pobijediti. Rijeka je goropadna, individualno jaka i ima veliku podršku navijača, neće nam biti lako, ali nije bilo ni protiv Dinama. Najviše me veseli što smo proširili kadar na najmanje 17-18 igrača, mogu rotirati, odmoriti i svi mogu biti odlučujući faktor - zaključio je strateg Gorice.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
23. travanj 2024 17:57