StoryEditor
ošamario musu

Igrač Sarajeva se oglasio nakon što je napravio incident u Širokom Brijegu: "Ovo je bilo jače od mene"

Piše Desk  /  29.11.2021., 07:45h
Teren na Pecari je bio izuzetno težak za igru zbog jake kiše koja je padala u Širokom Brijegu, ali i pored toga vidjeli smo dosta uzbuđenja u duelu starih rivala.

Sarajevo je uspjelo da dođe do prednosti u 36. minuti utakmice kada je Dražen Bagarić zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba na asistenciju Pidre, piše Sportsport.ba.

Ipak, Široki je uspio doći do preokreta u nastavku meča. Domaći su na 1:1 poravnali u 51. minuti, a u listu strijelaca upisao se Mujan.

Pet minuta kasnije gužva na terenu. Darko Bodul je ošamario jednog od igrača Širokog Brijega zbog čega je dobio direktan crveni karton, te mu je sudac pokazao put ka svlačionici.

No, nakon toga je zvao navijače s tribina na fizički obračun.

I prilikom ulaska u svlačionicu naguravao se sa zaštitarima, ali na svu sreću strasti su se brzo smirile, te je Bodul na kraju otišao u svlačionicu. No, Sarajevo do kraja nije izdržalo s igračem manje, te je Široki golom Vukoje iz penala slavio sa 2:1.

Nakon svega što se događalo na Pecari odlučio se oglasiti i Bodul koji je poslao poruku putem svog Instagram storyja.

"Ovom prilikom želio bih da se oglasim povodom nemilih događaja na današnjoj utakmici. Ali prvo bih čestitao mojim suigračima koji su na užasnom terenu ostavili srce i odigrali borbeno, momci kapa do poda", počeo je Bodul i nastavio.

"Svu krivicu za poraz preuzimam isključivo na sebe, te se izvinjavam svojim suigračima, stručnom stožeru i naravno svim našim vjernim navijačima. A sada bi se osvrnuo na događaj koji je prethodio mome isključenju".

"Naime, tijekom cijelog susreta suđenje je bilo ispod svake razine. Nakon očiglednog starta s leđa koji bi se svugdje okarakterisao faulom za žuti karton, dosuđen je samo faul. Nakon mog negodovanja igrači Širokog su krenuli put mene i pritom uputili psovke - majke, što nisam mogao da savladam u sebi i reagirao sam kako sam reagirao. Znam da to nije profesionalno i da sam svoj klub ostavio na cjedilu, ali ovo je bilo jače od mene. Samo Sarajevo".

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:32