StoryEditor
nk kustošija

Hrvatski trećeligaš prodao 17-godišnjaka RB Leipzigu za 5,2 milijuna eura

Piše desk  /  08.01.2024., 14:41h

Fabrizio Romano piše da je Dino Klapija (17) iz Kustošije prešao u RB Leipzig. Njemački klub hrvatskom će trećeligašu platiti 5.2 milijuna eura za mladog napadača, a postoji i klauzula. Naime, Kustošija će dobiti deset posto iznosa od Klapijine sljedeće prodaje. Romano dodaje kako je liječnički pregled mladog napadača već odrađen.

Klapija je u Kustošiju stigao u ožujku prošle godine iz New York City FC-ja, koji je u sustavu Manchester City Football Groupa. Već tad je za njega bilo puno interesa, ali je došao u Kustošiju uvjeren da je to najbolje za njegov razvoj. Klapija je rođen u SAD-u, a u prosincu prošle godine debitirao je kod Roberta Jarnija u U-17 reprezentaciji, nakon što je zbog hrvatskih korijena izvadio hrvatsku putovnicu.

Pratio ga je i Dinamo

Pratio ga je Dinamo, koji ga je prošle zime doveo iz New York City FC-ja, ali se nećkao oko potpisivanja profesionalnog ugovora. Onda se u priču ubacio najuspješniji hrvatski menadžer Andy Bara, koji je Klapiji i njegovoj obitelji predstavio projekt Kustošije i nagovorio ih da dođu u njegov klub i potpišu ugovor.

Klapija je pristao i u lipnju 2023. je potpisao ugovor s Kustošijom te odmah počeo trenirati sa seniorima. Ranije se pisalo o interesu Arsenala, Borussije Dortmund i Dinama, no na kraju je završio u Leipzigu.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 10:10