StoryEditor
oi u parizu

Hrvatski rukometaši u skupini A sa Španjolskom i Njemačkom

Piše hina  /  16.04.2024., 19:02h

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A olimpijskog turnira u Parizu zajedno sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Japanom odlučeno je na ždrijebu u Parizu.

U skupini B su Danska, Francuska, Norveška, Mađarska, Egipat i Argentina.

Na olimpijskom turniru rukometaša sudjeluje 12 reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine od po šest momčadi, a četiri najbolje u svakoj skupini prolaze u četvrtfinale.

Izabranici Dagura Sigurdssona bili su smješteni u drugu jakosnu skupini, a od 12 reprezentacija u ždrijebu nisu mogli izvući samo Norvešku.

Domaćini, Francuzi su imali priliku birati skupinu u kojoj žele igrati i na koncu su izabrali skupinu B u kojoj su Danci.

Hrvatska rukometna reprezentacija će u Parizu šesti put sudjelovati na olimpijskim igrama. Do sada je osvojila dva zlata, 1996. u Atlanti, te 2004. u Ateni. U Londonu 2012. je bila treća, četiri godine prije u Pekingu četvrta, dok je u Rio de Janeiru 2016. zapela u četvrtfinalu.

Na posljednjim OI u Tokiju, te u Sydneyju 2000. hrvatska rukometna vrsta nije nastupila.

Zlato iz Tokija branit će Francuzi koji su u finalu porazili Dansku sa 25-23. Bronca ja pripala Španjolskoj nakon 33-31 slavlja protiv Egipta.

Održan je i ždrijeb olimpijskog turnira rukometašica, nažalost hrvatske rukometašice neće nastupiti u Parizu.

Turnir rukometašica počinje 25. srpnja, a završava 10. kolovoza. Rukometaši pak, u svoje natjecanje kreću dan nakon otvaranja 27. srpnja, a završnica je posljednjeg dana Igara 11. kolovoza. Prvi krug natjecanja u obje konkurencije održava se u South Paris Areni 6, a od četvrtfinala do kraja, na nogometnom stadionu Pierre Mauroy u Lille-u.

OLIMPIJSKI RUKOMETNI ŽDRIJEB

RUKOMETAŠI:

Skupina A: Španjolska, HRVATSKA, Slovenija, Njemačka, Švedska, Japan

Skupina B: Danska, Francuska, Norveška, Mađarska, Egipat, Argentina

RUKOMETAŠICE:

Skupina A: Norveška, Njemačka, Slovenija, Švedska, Danska, Južna Koreja

Skupina B: Mađarska, Nizozemska, Španjolska, Francuska, Brazil, Angola

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 14:37