StoryEditor
kvalifikacije za sp

Hrvatska srušila rekord, ali ima i jedna loša vijest

Piše desk  /  08.10.2021., 23:26h
Hrvatska nogometna reprezentacija rutinski je pobijedila Cipar na gostovanju s 3:0 u 7. kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Golovima Perišića u prvom, odnosno Gvardiola i Livaje u drugom dijelu Vatreni su ostali na pravom kursu, kao prvoplasirana momčad svoje skupine.

Završilo je 0:3, a moglo je i većom razlikom u korist izabranika Zlatka Dalića. Nažalost, Luki Modriću je u 54. minuti ciparski vratar Michael obranio kazneni udarac, a Hrvatska je promašila još čitav niz prilika. No, mogu svi biti zadovoljni, jer glavni cilj je ostvaren, pobjeda je na koncu i rezultatski uvjerljiva, a nastavili smo tradiciju tzv. "clean sheet" utakmica.

Zadovoljan viđenim bio je i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić:

- Dečkima čestitam na pobjedi. BIli smo strpljivi i koncentrirani, disciplinirani i odgovorni. Dobro je bilo. Odigrali smo puno šansi, dosta ih i promašili, ali nije bilo nervoze. Jedini minus je drugi žuti Kovačiću, što znači da ga nema protiv Slovačke. Vidjet ćemo ova dva dana, odmoriti se i vidjeti stanje igrača. Vjerujem da ćemo protiv Slovačke biti pravi kao i danas, samo i da ćemo iskoristiti svoje šanse.

O rekordu o preko 600 minuta bez primljenog gola.

- Super, naravno da je to dobro. Igrali smo sigurno, iako ta četvorica igrača nisu igrali nikada zajedno. Oni su budućnost našeg nogometa, igrat će idućih 10-15 godina, ali mi Cipranima nismo ni dali da priđu našem golu. I dalje ovisimo sami o sebi. Igramo doma sa Slovačkom, Rusi idu u Sloveniju, neće im biti lako. Idemo napraviti sve što možemo da mirni uđeno u 11. mjesec. Trebat ćemo nešto više bodova, ali dobro.

U ovom rekordu hrvatski gol branili su Dominik Livaković i Ivica Ivušić.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 17:53