StoryEditor
bmx

Hrvat sa slomljenim rebrima stigao nadomak plasmana na Olimpijske igre

Piše desk  /  21.05.2024., 08:41h

Na turniru u Šangaju najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš napravio je veliki korak prema plasmanu na Olimpijske igre u Parizu u disciplini freestyle. Dvadesetosmogodišnji Varaždinac osvojio je peto mjesto na prvom od dva kvalifikacijska natjecanja.

Za svoju vožnju dobio je ocjenu 87,84 i tako završio iza Francuza Jeanjeana (93,54), Australca Martina (92,65), te Britanaca Reillyja (89,28) i Jonesa (88,56). U Parizu je ispunjeno šest od ukupno 12 mjesta, ali iz jedne države na OI mogu ići najviše dvojica vozača pa Ranteš ima velike šanse da idućeg mjeseca u Budimpešti potvrdi plasman.

Vozio sa slomljenim rebrima

Uspjeh u Kini ostvario je unatoč tome što je vozio sa slomljenim rebrima, a preko društvenih mreža je poručio: "Super sam zadovoljan rezultatom i korak sam bliže Parizu. Bilo je teško trenirati i natjecati se sa slomljenim rebrima, ali imao sam nevjerojatnu podršku cijele kineske ekipe i mog najboljeg prijatelja Daniela Dhersa."

Ranteš je već godinama u vrhu BMX-a, jedne od mlađih olimpijskih disciplina, prije tri godine je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a ima i dvije europske medalje.

Dnevnik.ba

18. srpanj 2024 17:03