StoryEditor
izbornik U-17 reprezentacije

HNS smijenio Roberta Jarnija nakon što je rekao da će navijati za Betis protiv Dinama

Piše desk  /  15.02.2024., 08:42h

Robert Jarni smijenjen je s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije, službeno je objavio Hrvatski nogometni savez. Jarni je smijenjen nakon što je izjavio da će u dvoboju Real Betisa i Dinama navijati za Betis, zbog čega ga je Bruno Petković nazvao "klaunom".

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti.

"Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima.

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša - uključujući reprezentativce - da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim.

Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija.

Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji."

Dnevnik.ba

14. lipanj 2024 02:38