StoryEditor
1. hnl

Hajduk dočekuje Dinamo na Poljudu. Karoglan: "Nama realno igraju samo tri boda"

Piše desk  /  30.03.2024., 09:20h

Hajduk dočekuje najveći hrvatski derbi na Poljudu na drugom mjestu ljestvice s 55 bodova, četiri manje od vodeće Rijeke, dok je Dinamo treći s 54 boda i susretom manje.

"Očekuje nas važna utakmica u kojoj se, možemo reći, lomi sezona. Ostaje još jedan krug, zadnja četvrtina od devet utakmica, te još jedna naša koja je odgođena. Moramo biti na iznimno visokoj razini, moramo pokazati dobru igru, gard i odigrati hrabro kako bismo uspjeli ostvariti svoje ciljeve," istaknuo je trener Dinama Sergej Jakirović na novinarskoj konferenciji.

Osvrnuo se i na ozljedu Martina Baturine, te otkrio u kakvom je stanju Marko Rog. "Dobro je stanje, u vrijeme reprezentativne stanke napravili smo mikro-ciklus s igračima koji su ostali, dobro smo se  regenerirali pa zatim odradili nekoliko dobrih treninga. Baturina je trenirao, bit će u konkurenciji za utakmicu. Imam još dvije dvojbe, riješit ćemo ih u petak. Što se tiče Roga, ide s nama na put. Jako sam zadovoljan kako izgleda s obzirom na to da nije igrao 10 mjeseci. Otkad se priključio stvarno izgleda jako dobro".

Najveći hrvatski derbi vodit će njemački suci. "Vjerujem da će se obje momčadi više koncentrirati na igru, ovaj sudac ne dozvoljava apsolutno ništa, ni mahanje rukama ni prigovore, niti pritisak tako da će vjerojatno biti respekt kod obiju momčadi", kazao je Dinamov trener. Posljednju pobjedu na Poljudu "Modri" su ostvarili u rujnu 2020. godine, a nakon toga su upisali dva poraza i četiri remija.

‘Realno igraju samo tri boda‘

"Prvenstvo neće biti odlučeno nakon derbija, ali za nas su tri boda imperativ", kazao je trener Hajduka Mislav Karoglan uoči derbija. "Nama realno igraju samo tri boda. Postoji plan, nije to izaći sa 12 napadača, ali plan je biti agresivan od prve minute. Treba biti pametan, iako neće prvenstvo biti definirano nakon derbija. Budite uvjereni da će se gubiti bodovi, ali za nas su tri boda imperativ," kazao je Karoglan.

Hajdukov trener je naglasio kako su se svi reprezentativci vratili zdavi, ali nije želio otkriti tko će u subotu braniti Ivan Lučić ili Lovre Kalinić. "Imamo dva kvalitetna golmana, a sastav ćete vidjeti sutra", kazao je Karoglan u petak. Osvrnuo se i na činjenicu da se derbi igra na Veliku subotu. "Ne biramo mi kada će se igrati. Ja sam vjernik, nosim Boga u sebi, Bog je prvi, a i Hajduk je visoko", kazao je Karoglan.

Već peta utakmica ove sezon

Bit će ovo peti međusobni dvoboj Hajduka i Dinama ove sezone, a uskoro slijedi i šesti. Krenulo je pobjedom Dinama u Superkupu u srpnju na Maksimiru s 1:0. Sedam dana kasnije Hajduk je na istom stadionu otvorio sezonu pobjedom 2:1. Splićan su bili uspješniji u listopadu na Poljudu s 1:0, a treći ligaški ogled, odigran u prosincu na Maksimiru, završio je bez golova. Idući ogled je u subotu na Poljudu, a serija se nastavlja 3. travnja, ponovo na Poljudu polufinalnim ogledom Kupa.

Hrvati žestoko reagirali zbog derbija na Veliku subotu: ‘Nije se smjela donijeti takva odluka‘

Utakmica počinje u 19.30 sati, a prijenos je na programu MaxSport 1. Ranije igraju Varaždin i Gorica (14.50) te Rudeš i Rijeka (17). 

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
06. svibanj 2024 21:44