StoryEditor
konferencijska liga

Grci se raspisali o Dinamu nakon što je srušio PAOK, jednog igrača posebno izdvojili

Piše desk  /  08.03.2024., 09:30h

Dinamo je pobijedio PAOK 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Bruno Petković bio je junak zagrebačke momčadi s dva gola. Hrvatski prvak sad je veliki favorit za prolazak u četvrtfinale ovog UEFA-inog natjecanja. Uzvratna utakmica igra se sljedećeg četvrtka u Solunu.

U međuvremenu se grčki mediji bave prvim europskim porazom PAOK-a te navode Josipa Mišića (29) kao ključnu kariku momčadi Sergeja Jakirovića. Spominju se i usporedbe s Bišćanovim Dinamom, koji je u kvalifikacijama za Ligu prvaka ispao od AEK-a prošloga ljeta.

Grci ističu Josipa Mišića

Sport24 analizira, a "Poraz na rubu samoubojstva" stoji u naslovu teksta: "PAOK mora savršeno odigrati da bi preokrenuo protiv Dinama. U Zagrebu nije stvarao velike šanse uglavnom zbog svog bivšeg igrača Josipa Mišića. Trener Razvan Lucescu je uoči utakmice rekao da je Mišić vođa pomlađenog Dinama i očito je upozorio svoje igrače na njegovu kvalitetu.

Mišić, koji je, doduše, za vrijeme igranja pod Lucescuom bio samo igrač u rotaciji, jučer je bio posvuda i svojim je pozicioniranjem presjekao svaki PAOK-ov pokušaj u kreaciji. PAOK je vrtio loptu i vidio Hrvate kako čekaju na svojoj polovici. Veći postotak posjeda PAOK-a stvarao je iluziju nadmoći, što se vidjelo nakon pogotka Petkovića.

"Jakirovićev plan je uspio"

Pogrešna reakcija Jonnya Otta Dinamu je otvorila put do čiste pobjede. To je sve skupa bio i plan Dinamovog trenera koji je u potpunosti opravdan. Ciljanim pritiskom na dva vezna igrača, kao i na dva beka, Dinamovi igrači nisu dopustili PAOK-ovima da izađu naprijed i zaprijete.

I ne samo to, Dinamo je natjerao PAOK na mnoge pogreške koje su PAOK-ovu obrambenu liniju ostavile izloženom. PAOK nije imao odgovor u Zagrebu i morat će se popeti na planinu u Toumbi kako bi ostvario povijesni preokret. Ali da bi to postigao, morat će popraviti mnoge stvari koje su bile pogrešne u Maksimiru."

"Ovaj Dinamo je bolji od onoga protiv AEK-a"

Grčka Gazzetta piše: "Pogrešno bi bilo misliti da je PAOK već sada ispao. Prolazak djeluje kao nemoguća misija, ali nešto bolji PAOK u drugoj utakmici može kod kuće doći do preokreta."

"PAOK ima pravo na nadu. Ne, nije bio bolji od Dinama u Zagrebu i Hrvati su mogli uvjerljivije pobijediti. Dinamo je bio mentalno i nogometno puno čvršća momčad od one s kojom se AEK sučelio ljetos iako je od tada prodao četiri ključna igrača. PAOK se ima pravo nadati, ali šanse nisu dobre.

"U Europi vam suci sviraju manje toga"

Nadam se da će PAOK u četvrtak dokazati suprotno, iako Dinamo sa svojim kontrama i super Petkovićem teško može ostati na nuli. "Kada dođete do ove faze europskih natjecanja, te su utakmice udaljene svjetlosnim godinama od grčkog prvenstva.

Suci sviraju manje toga, puno više se igra s loptom i trči, veća je potreba za presingom i utakmice imaju više dinamike. Sve to podiže težinu izazova", piše Gazzetta te dodatno navodi kako je Mišić bio posebno inspiriran protiv svog bivšeg kluba.

Mišić je za PAOK igrao na posudbi iz lisabonskog Sportinga u sezoni 2019./2020. Grci su ga na kraju otkupili za dva milijuna eura nakon kvalitetnih igara, a od 2021. je u Dinamu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:56