StoryEditor
liga prvaka

Golčina Gvardiola u remiju Cityja protiv Reala oduševila Engleze: "Branič ne bi smio tako udarati loptu svojom slabijom nogom"

Piše desk  /  10.04.2024., 08:36h

Joško Gvardiol odigrao je sjajnu utakmicu na jednom od najpoznatijih stadiona svijeta. U prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka Manchester City gostovao je kod Real Madrida i remizirao s njim odigravši 3:3, a posljednji gol za englesku momčad postigao je Gvardiol. Bio je to krasan pogodak, a Gvardiol ga je postigao udarcem svoje slabije, desne noge s 20-ak metara nakon kojeg je lopta odsjela uz suprotnu, lijevu vratnicu Andrija Lunina.

Bio je to prvi gol koji je hrvatski reprezentativac postigao za Manchester City, a drugi koji je zabio Real Madridu. Isto je napravio prošle godine kao član RB Leipziga, prije transfera na Etihad vrijednog 90 milijuna eura (prema Transfermarktu). Njegov doprinos dobrom rezultatu Cityja prepoznali su i engleski mediji.

Daily Mail: Čudesan gol

Daily Mail hvali njegov gol i daje mu ocjenu 7 za trud kroz 90 odigranih minuta. Njegov gol naziva čudesnim, a zamjera mu tek reakciju kod gola koji je postigao Federico Valverde. Tvrdi se da je u toj akciji mogao bolje reagirati. Istovremeno, Mateo Kovačić dobio je ocjenu 5, uz pojašnjenje da je prvo gledao kako vratiti loptu unatrag te da nije dobro surađivao s Rodrijem u veznom redu.

Manchester Evening News također valorizira Gvardiola ocjenom 7 uz opis: "Kakav gol! I kakav trenutak za postići ga! Čini se da je napustio svoju poziciju kad je Valverde zabio i imao je nekoliko pogrešnih dodavanja, ali gol je bio sjajan." Kao i Daily Mail, i ovaj medij Kovačiću daje ocjenu 5 napominjući da se mučio kako bi City imao kontrolu sredine terena.

Goal: Njegova najbolja izvedba za City

Za nogometni portal Goal, Gvardiol je bio najbolji igrač utakmice. Dobio je ocjenu 8 uz pojašnjenje: "Njegova najbolja izvedba od dolaska u City, opravdao je odluku kluba da se potroši 90 milijuna eura. Agresivno je branio, dobro dijelio lopte i postigao je nevjerojatan gol." Kovačić je tu nagrađen ocjenom 6. Ističe se da je bio miran u kaosu i da je svoj posao dobro odradio.

Kao i mediji, i navijači hvale doprinos Gvardiola u spektakularnoj utakmici. Po društvenim mrežama ističu njegov doprinos pa pišu: "Kakav igrač", "Branič ne bi smio tako udarati loptu svojom slabijom nogom", "Rolls Roys", "Jeste li vidjeli ovaj gol!?", "Bio je čudesan"...

Također, Gvardiol je s ocjenom 7.8 najbolje ocijenjeni igrač utakmice prema Sofascoreu. Uz pogodak, imao je i četiri oduzete lopte, tri presječena dodavanja, jednu otklonjenu opasnost, a osvojio je 6/10 duela u kojima se našao. Imao je i točnost dodavanja od 90% (63/70).

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:16