StoryEditor
uoči utakmice

Glasnogovornik Dinama: "AEK nas je odlučio napasti i odbija ruku pomirenja, nismo dobili ultimatum od UEFA-e"

Piše desk  /  15.08.2023., 14:43h

Glasnogovornik Dinama Marko Bošnir uoči utakmice s AEK-om na Maksimiru otkrio nepoznate detalje odnosa dvaju klubova.

"Okolnosti za ovu utakmicu su nešto drugačije, ali momčad je puna profesionalaca i iskusnih igrača. Možda nisu očekivali ovakvu situaciju, ali su doživjeli puno sličnih. Atmosfera u Dinamu je dobra, u ponjeljak je odrađen zadnji službeni trening. Jedva čekamo da krene nogometna utakmica. Kao i svaku utakmicu, naše navijače pozivamo na fer i mirno navijanje. Pozivam i one koji nemaju ulaznice da ih kupe i da pokažemo cijelom svijetu kakvi su Dinamovi navijači. Tribina sjever dolje je rasprodana, a uz godišnje smo prodali preko 14 tisuća ulaznica", kazao je za SportKlub. 

Dodao je kako vjeruje da će sve proći mirno. 

"Nadajmo se da se ovakva situacija više nikad neće dogoditi. Mislim da je događaj u Ateni svima ostavio veliki trag i da je to poruka svima da se takve stvari više ne događaju. Nažalost, AEK je odlučio napasti Dinamo, odbijaju ruku pomirenja i vrstu suradnje. Mi se i dalje držimo naše priče koju je i UEFA prepozala, oni se drže svoje strane. Pozvali smo AEK i njihovu delegaciju na službeni ručak, oni su to odbili. Službene stvari se odvijaju vezane za utakmicu, ali dalje od toga ne ide. U Ateni smo htjeli izraziti sućut, ali oni su to odbili", rekao je Bošnir.

Naglašava kako okolnosti nisu olakotne, ali da su oni profesonalci te da idu "dan po dan". 

"Najteži dio će biti na igračima. Zaštita igrača u Grčkoj je bila na dobroj razini, sad će vjerojatno biti i tri puta veća. Nikad ne možete znati što se dogoditi, ali vjerujem da će biti sve u redu. Nismo dobili nikakav ultimatum od UEFE, ali oni imaju pravila kojih se svi moraju pridržavati. Dinamo je godinama najbolji klub u Hrvatskoj, žao nam je da se određene etikete vežu uz klub", zaključio je.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:29