StoryEditor
liga nacija

Evo kako je srpska delegacija reagirala kada je saznala da će ponovno igrati sa Švicarskom

Piše desk  /  09.02.2024., 10:01h

Žrijeb Lige nacija spojio je Srbiju i Švicarsku u istu grupu već treći put u zadnjih šest godina.

Zbog specifičnog nacionalnog sastava švicarske reprezentacije, utakmice Švicarske s jakim začinom kosovskih Albanaca i Srbije posljednjih godina postale su festivali incidenata i primitivnih ispada.

Krenulo je na SP-u u Rusiji 2018., a nastavilo se četiri godine kasnije na SP-u u Kataru. Oba puta Srbija i Švicarska igrale su odlučujuće mečeve za prolazak grupe i u obje utakmice preokretom je pobijedila Švicarska. I jedan i drugi meč golovima obilježili su kosovski Albanci, Granit Xhaka i Xherdan Shaqiri.

Zato je bilo zanimljivo gledati kako je srpska delegacija na žrijebu Lige nacija u Parizu reagirala kada je Srbiji na izvlačenju dodijeljena jako teška grupa elitne grupe, u kojoj su joj protivnici Španjolska, Danska i Švicarska.

Kamere su uhvatile Dragana Džajića, predsjednika Nogometnog saveza Srbije i najpoznatijeg nogometaša u povijesti te zemlje, kako na kuglicu s imenom Švicarske reagira otvorenih usta i zadržanog daha. Dragan Stojković Piksi, druga srpska nogometna legenda i izbornik, to je popratio jako ozbiljnim izrazom lica.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 13:07