StoryEditor
natjecanje

Europski judo kup: Sara Marić osvojila srebro za Bosnu i Hercegovinu

Piše fena  /  27.06.2022., 15:21h

Europski judo kup za juniore “Banja Luka junior European Cup 2022” održan je proteklog vikenda u Laktašima. Sudjelovalo je ukupno 226 natjecatelja iz 24 zemlje. Najuspješniji su bili natjecatelji Francuske koji su osvojili 19 medalja, od čega devet zlatnih, tri srebrene i sedam brončanih.

Predstavnici Poljske osvojili su osam medalja, tri zlatne i tri srebrene, te dvije brončane, dok je trećeplasirana reprezentacija u ukupnom poretku bila Mađarska s devet medalja, od čega dvije zlatne i sedam brončanih.

Jedinu medalju za Bosnu i Hercegovinu osvojila je Sara Marić u kategoriji više od 78 kilograma. Priliku za brončane medalje imali su bh. takmičari Mustafa Hebib i Ognjen Gazdić, ali su na kraju ostvarili plasman 5. mjesto.

Predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac u Laktašima je bio i europski komisionar u ime Europske judo unije, te je prilikom obraćanja prisutnima čestitao organizatoru.

- Naš savez ima mali proračun, ali veliko srce. Ovakvi događaji pokreću cijelu državu i vjerujem da će se u budućnosti više djece baviti judo sportom. Naši rezultati premašuju uvjete u kojima radimo, a organizacija ovakvog europskog kupa za juniore može da podnese puno veći naslov - kazao je Crnogorac.

Predsjednik Judo saveza RS Ognjen Pavlović istaknuo je da je sretan zbog organizacije ovako značajnog natjecanja.

- Judo savez Republike Srpske kao članica Judo saveza Bosne i Hercegovine dobio je priliku biti tehnički organizator jednog ovako kvalitetnog natjecanja. Mi njegujemo ideju da se što više kvalitetnih natjecanja održava na teritoriju naše zemlje jer je prije svega tako našim natjecateljima lakše i jednostavnije omogućiti nastup na Europskim i Svjetskim turnirima. Naravno iz godine u godinu ćemo se truditi da ova organizacija bude na višem nivou - istaknuo je Pavlović.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 07:09