StoryEditor
premiership

Englezi oduševljeni Gvardiolom: "Najbolji je lijevi bočni u Premier ligi!"

Piše desk  /  12.05.2024., 13:37h

Manchester City pobijedio je Fulham 4:0 na gostovanju u 37. kolu Premier lige, a dvostruki strijelac na susretu bio je hrvatski reprezentativac i bočni igrač Joško Gvardiol. City je ovom pobjedom došao na 85 bodova, dva više od Arsenala kao konkurenta u borbi za naslov prvaka. Obje momčadi do kraja sezone moraju odigrati po dvije utakmice.

Gvardiol je bio junak Cityja u ovom susretu i time je potvrdio da igra najbolje otkako je prošle godine u transferu od 90 milijuna eura stigao u City iz RB Leipziga. Prvi je zabio u 13. minuti, kada je pogodio prizemno slabijom, desnom nogom na dodavanje Kevina de Bruynea. Drugi je postigao u u 71. na asistenciju Bernarda Silve, koji ga je ubačajem pronašao na drugoj stativi, prenosi Index.

Gvardiol je od sredine travnja do danas postigao pet golova za City. Prema SofaScoreu, dobio je 8.4 za prezentaciju protiv Fulhama, što je druga najveća ocjena, odmah iza Silve s 8.7. U nastavku pogledajte kakve su ocjene engleski mediji dali Gvardiolu i što su uz njih napisali.

"Što se, zaboga, dogodilo Gvardiolu?"

Goal mu je dao ocjenu 9 uz opis: "Gvardiol je nezasitan po pitanju golova, ima ih više u Premier ligi od Jacka Grealisha i Jeremyja Dokua. Također, odlično je povezivao obranu i napad."

Portal 90min također mu je dao 9. "Što se, zaboga, dogodilo Gvardiolu? Sada ima pet golova u posljednjih sedam utakmica. Prvi na Craven Cottageu (stadionu Fulhama, op. a.) zabio je poput Roberta Lewandowskog kada je bio u najboljoj formi", piše 90min.

Manchester City News: Kako je došlo do toga da je Gvardiol postao jedan od najboljih napadača?

Manchester City News, koji prati samo City, ocijenio je Gvardiola s 9. "Kako je došlo do toga da je Gvardiol postao jedan od najboljih napadača? Sada ima pet golova u sedam utakmica, a prvi protiv Fulhama mu je jedan od najboljih dosad - fantastična akcija s De Bruyneom, krasan dodir i mirna završnica na koju bi i Erling Haaland bio ponosan.

Ni drugi nije loš jer je dobro spustio visoku loptu i provukao je pored Bernda Lena. Gvardiol je prepustio izvođenje penala Julianu Alvarezu, bio je dovoljno skroman da odbije priliku postati prvi branič u povijesti Premier lige koji je postigao hat-trick

Povremeno je bio nespretan u dodavanjima, ali je bio stalna napadačka prijetnja, a odradio je i dobru obranu, čak i protiv brzog Adame Traorea", piše Manchester City News.

"Gvardiol je najbolji lijevi bočni u Premier ligi"

Manchester Evening News dao mu je 8 te napisao: "Gvardiol je predao loptu suparniku više puta no što bi Pep Guardiola to želio, ali zabio je dva sjajna gola i to će se Guardioli sigurno svidjeti."

Manchester World uz ocjenu 8 za Gvardiola piše: "Dva gola za braniča koji počinje pokazivati kako je postizanje pogodaka lako. Gvardiol je bio opcija u otvorenoj napadačkoj igri i jedan od istaknutih igrača Cityja."

Yardbarker je Gvardiol ocijenio sa savršenih 10. "Oba pogotka bila su vrhunska. On je najbolji lijevi bočni u Premier ligi i to je dominacijom ponovno pokazao", smatraju.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. srpanj 2024 04:11