StoryEditor
Dijana Đoković

Đokovićeva majka: "Novak je izbačen iz srednje škole. Nisu imali razumijevanja"

Piše desk  /  01.01.2022., 19:42h
Novak Đoković jedan je od najtrofejnijih i najboljih tenisača u povijesti. Podrška njegovih roditelja, Srđana i Dijane, bila mu je velika pomoć na putu do broja jedan, ali taj put nije uvijek bio jednostavan.

U razgovoru za podcast SportLight Dijana Đoković pojasnila je kakve je probleme Novak imao kada se školovao u Njemačkoj.

"Novak nije išao redovno u školu jer je morao ići izvan zemlje, bili smo primorani da ga s 12 i pol godina pošaljemo u Njemačku da bi se usavršavao. Morali smo to napraviti iako nam je bilo jako teško. Ti nastavnici i razredne starješine nisu imali nikakvog razumijevanja za to, čak su me osuđivali da ću upropastiti dijete i da će ostati nepismeno i neobrazovano", započela je.

Opisala je i u čemu je točno bio problem.

"Mnogo puta sam čak i u gimnaziji, takozvanoj sportskoj, koja nema veze sa sportskom gimnazijom po meni, nailazila na to da nemaju razumijevanje za dijete takvog kalibra s već postignutim nekim rezultatima. Tada je bio kod Nikole Pilića u Njemačkoj. Nisu imali razumijevanja da on ne može sjediti u školskoj klupi. Morala sam na disciplinsku komisiju ići, obrazložiti gdje je sve moj sin bio. Naravno da su me i oni ocrnili i na kraju je izbačen, odnosno ispisan iz te sportske gimnazije. Rekla sam im da nikome ne kažu da su 's' od sportske gimnazije. Trebali su mu dati podršku, dati mu gradivo koje će on savladati", zaključila je Đokovićeva majka.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 14:27