StoryEditor
Društvene mreže

Đokovića napadaju zbog fotke sa zapovjednikom ozloglašenih Vukova s Drine

Piše desk  /  27.09.2021., 08:08h
Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, fotografiran je tijekom razgovora s Milanom Jolovićem, bivšim zapovjednikom takozvanih "Vukova s Drine" za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Đoković se družio s vođom jedne od najozloglašenijih jedinica koja je ostavila krvavi trag u istočnoj Bosni te sudjelovala u pokolju Bošnjaka u Srebrenici.

Fotografija Đokovića i Jolovića osvanula je na Twitter profilu Turkinje Ertan Hatipoglu, bivše atletičarke, sadašnje sveučilišne profesorice.  U opisu fotografije Jolovića je nazvala "ratnim zločincem" i "ubojicom".

Američki portal Tennis world USA u nedjelju je objavio tekst pod naslovom "Novak Đoković ručao s vojnikom koji je sudjelovao u masakru u Srebrenici".

"Srpski broj jedan već je u prošlosti bio kritiziran zbog neobičnih stavova i izjava, no čini se da je ovaj put Nole pretjerao. Tenisač je na odmoru, nakon poraza u finalu na US Openu i posljednjeg oproštaja od Grand Slama u kalendaru, viđen za stolom s bivšim zapovjednikom Milanom Jolovićem, glavnim junakom genocida u Srebrenici i masakra nad tisućama bosanskih Muslimana 1995. godine", piše Tennis world USA.

Jolović je bio zapovjednik tzv. "Vukova s Drine" u sklopu Vojske Republike Srpske. Poznat je po tome što je 1993. godine tijekom jedne akcije na Igmanu spasio život Ratku Mladiću, generalu koji je vodio masakr i koji je potom osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i ratnih zločina.

Po završetku rata je postao zapovjednik "72. specijalne brigade" Vojske Jugoslavije, dobio je i orden Miloša Obilića za hrabrost.

Podsjetimo, prošle godine se Đoković fotografirao s bocom rakije u ruci, na kojoj je bio lik nekadašnjeg vođe srpskih četnika, Draže Mihailovića.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:53