StoryEditor
davis cup

Đoković nakon poraza od Hrvatske: "Ovo je okrutno"

Piše desk  /  03.12.2021., 23:19h
Novak Đoković dobio je sve svoje pojedinačne mečeva u ovogodišnjem izdanju Davis Cupa, ali nije uspio odvesti Srbiju do finala i drugog trofeja u povijesti. Đoković i društvo zaustavljeni su u polufinalu od Hrvatske.

"Kraj sezone... Ne žalim ni za jednim turnirom koji sam odigrao nakon kolovoza, ne žalim ni za čim u životu. Uvijek dajem sve od sebe. Danas jedna pobjeda nije bila dovoljna. Okrutno... Ovo je okrutno natjecanje. Dobili smo priliku proći grupnu fazu kao najbolja drugoplasirana momčad, a danas smo izgubili. To je sport", rekao je utučeni Đoković koji nije htio novinarima otkriti hoće li igrati na Australian Openu na kojem mogu igrati samo cijepljeni protiv koronavirusa.

Srpski izbornik objasnio je odluku zbog koje ga mnogi kritiziraju. Uoči odlučujućeg meča parova odlučio je da će uz Đokovića igrati Filip Krajinović, a ne Nikola Ćaćić kao dosad.

"Ovo je najteži meč za pobijediti jer s druge strane je najbolji par svijeta. Ideja je bila da imamo dvojicu igrača koji sjajno vraćaju servise. Nažalost, Mektić i Pavić su bili spremni i odigrali su na najvišem nivou. Naše šanse su bile u mečevima pojedinačne konkurencije, morali smo pobijediti prvi meč."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 16:45