StoryEditor
Zvezdan Terzić

Direktor Crvene zvezde: Ne možemo se nositi s Dinamom

Piše desk  /  31.12.2021., 22:34h
Iza Crvene zvezde je teška polusezona. Dobar uspjeh u Europi i prezimljavanje rezultiralo je slabijim nastupima u prvenstvu zbog čega joj Partizan bježi pet bodova.

Direktor kluba Zvezdan Terzić dao je veliki intervju za MozzartSport. U njemu je pričao o svim aktualnostima vezanim uz klub, a u nekoliko pitanja dotaknuo se i zagrebačkog Dinama, prenosi Index.hr.

Objasnio je kako s obzirom na budžet klub posluje vrlo dobro, ali da je Dinamo jedan od rijetkih koji je tu bolji.

"Mi s ovim budžetom izvlačimo maksimum. Ali moramo povećati prihode kako bismo dovodili još bolje igrače. Naša vizija je da budemo apsolutni lider u jugoistočnoj Europi i jedan od lidera cijele istočne Europe, odnosno među top 25-30 klubova u Europi. Trenutno su ispred nas samo četiri kluba istočne Europe: Šahtar, Zenit, Slavija iz Praga i zagrebački Dinamo. I samo jedan klub iz jugoistočne Europe. Klubovi koji su između 30. i 40. mjesta UEFA liste imaju u prosjeku budžet od 120.000.000 eura. Mi smo stalno u financijskoj bitci Davida i Golijata. Ali dugoročna vizija je da napravimo klub koji je lider kompletnog istočnog bloka, tog dijela Europe.“

Objasnio je i zašto se teško mogu nositi s Plavima. 

"Pare su vam potrebne da biste kupili igrače, doveli dobrog trenera. Sve te floskule da igra entuzijazam, to su gluposti. Ja sam to prelomio 2015. godine, kada nisam imao dinara u kasi i kada sam doveo dobre igrače. Shvatio sam da štednjom i uklapanjem u budžet koji imam ne mogu ništa. Mora se riskirati. Samo rizikom i dovođenjem boljih igrača možemo naprijed. Mi trošimo između 25.000.000 i 30.000.000 eura, Dinamo iz Zagreba troši 50.000.000", zaključio je.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 16:22