StoryEditor
"trebao je igrati i ove"

Direktor Australian Opena: Đoković nas neće tužiti, očekujem ga sljedeće godine

Piše DESK  /  23.01.2022., 11:29h
Direktor Australian Opena Craig Tiley govorio je o situaciji s Novakom Đokovićem i poručio je kako srbijanski tenisač neće tužiti organizatore turnira.

Tiley se mnogo pojavljivao u javnosti u proteklih nekoliko mjeseci, a glavni razlog je Novak Đoković. Riječ je o prvom čovjeku Teniskog saveza Australije koji je organizirao Australian Open i dao Đokoviću medicinsko izuzeće za nastup, iako mu je na kraju viza odbijena.

Ovoga puta Tiley je u velikom intervjuu za australski ABC poručio da očekuje nastup Đokovića na sljedećem Australian Openu.

"Očekujem da se Đoković vrati sljedeće godine. Očigledno je da je trebao igrati i ove godine i to će mu biti namjera i sljedeće godine. Na kraju krajeva, on je svjetski broj jedan i voli igrati Australian Open", rekao je Tiley.

Prvi čovjek australskog tenisa tvrdi da Đoković neće tužiti Australian Open, za razliku od vlasti u ovoj zemlji o čemu se već neko vrijeme piše.

"Neće nas tužiti. Mislim da će biti mnogo izvještaja o svemu, pa i o toj situaciji, ali mi smo usredotočeni na organizaciju turnira", dodao je Tiley.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:41