StoryEditor
1. hnl

Dinamovi navijači na susretu s Goricom pjevali ustašku koračnicu, oglasio se i HNS

Piše desk  /  23.10.2023., 09:34h

Navijači zagrebačkih Modrih Bad Blue Boysi na utakmici Gorice i Dinama pjevali su ustašku koračnicu. U nekoliko su navrata neprimjereno skandirali i podignuli barjak s prvim bijelim poljem, ali i transparent s dijelom stiha iz spomenute budnice.

Na transparentu je pisalo: "Lijepo ih je lijepo ih je naučila majka", a nakon podizanja istog zapjevali su: "Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije", mašući zabranjenom zastavom. 

Kasnije su skandirali "Hrvatska nezavisna država" kao i ime vukovarskog heroja Blage Zadre. Reakcija je to na nedavno uhićenje 12 navijača nakon incidenta na Opus Areni tijekom utakmice Hrvatske i Turske kada su se pjevale ustaške pjesme.

Oglasio se Dinamo koji je oštro osudio bilo kakvo veličanje ustaštva, a kazna im je neizbježna.

Šef sigurnosti HNS-a Jurica Jurjević za Novu TV komentirao je ponašanje Bad Blue Boysa na utakmici. 

"Na toj utakmici, kao i na svakoj HNL utakmici su delegat i časnik za sigurnost koji su nakon utakmice sačinjavali izvješće koje predaju disciplinskom sucu koji odlučuje o elementima prekršaja. To obično bude kroz nekoliko dana", rekao je.

Svi su svjesni da zagrebačke Modre čeka kazna. 

"Nažalost, to je postala redovna procedura iz kola u kolo", dodaje Jurjević. 

Dinamo i Gorica do 63. minute igrali su bez pogotaka. Prvi su mrežu "zatresli" Modri preko kapetana Arijana Ademija, ali samo osam minuta kasnije Gorica je izjednačila pogotkom Nikole Vujnovića. 

Zagrepčani su trenutno treći na tablici i imaju 19 bodova iz devet utakmica dok je Gorica četvrta sa 16 bodova iz 10 utakmica. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 01:47