StoryEditor
briljirao u švedskoj

Dinamo ne namjerava ispustiti titulu, stiže hrvatski reprezentativac

Piše desk  /  10.12.2021., 13:06h
Dinamo neće sjediti skrštenih ruku u zimskom prijelaznom roku.

Kako pišu Sportske novosti, Modri bi mogli dovesti hrvatskog reprezentativca Mirka Antonija Čolaka. Navodno su već uspostavljeni kontakti između Modrih i PAOK-a, čiji je Čolak igrač. Vjerojatno znate da je Čolak bio na posudbi u švedskom Malmöu, s kojim je osvojio naslov prvaka Švedske, te završio natjecanje u Ligi prvaka. Ugovor u posudbi mu ima rok valjanosti još samo koji dan, a onda opet postaje igrač PAOK-a.

Grci za Čolaka traže oko 3,5 milijuna eura, ali postoji mogućnost da se ta željena cijena ipak smanji, ta da ga Modri dobiju po povoljnijim uvjetima. Možda bi Čolak mogao i na posudbu u Dinamo, ali PAOK bi ga navodno ipak radije prodao.

Dok se u PAOK-u nije snašao, Čolak je u Malmöu igrao izvrsno, prvenstvo je završio s 14 postignutih pogodaka, bio je treći strijelac lige. Uz to, zabio je i 5 pogodaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ubilježio je i četiri asistencije. Odlične igre u švedskom prvaku donijele su mu i pozivnicu izbornika Zlatka Dalića za prošle kvalifikacije, u kojima je igrao protiv Slovenije i Slovačke. Na posljednjoj akciji za Maltu i Rusiju ostao je na listi pretpoziva.

Vidjet ćemo kako će se rasplesti ta priča, ali definitivno jest da Dinamo traži strijelca “killera”, a Čolak to svakako jest. Dokazao je to i u vremenima dok je igrao u Rijeci. Čolak bi svakako bio zanimljiv u paru s Brunom Petkovićem. Petković na “desetki”, a Čolak u vrhu napada. Tako bi Modri uz Denija Jurića dobili još jednog moćnog napadača. Kad je Komnen Andrić u pitanju, on bi mogao biti prodan ove zime. Srpski napadač koji je pri kraju sezone silom prilika uzdigao poput Feniksa, ima nekoliko zanimljivih ponuda.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 06:32