StoryEditor
emotivan nakon poraza

Ðoković plakao nakon poraza u finalu: Vidjet ćemo se brzo opet

Piše Desk  /  13.09.2021., 07:59h
Srbijanski tenisač Novak Đoković izgubio je sinoć u finalu US Open od Rusa Danila Medvedeva, a nakon meča nije skrivao koliko mu je bilo teško što nije uspio osvojiti kalendarski slam i 21. Grand Slam titulu.

"Iako nisam dobio meč, srce mi je ispunjeno srećom. Najsretniji sam čovjek na svijetu jer ste učinili da se osjećam posebno. Razmišljao sam o oba scenarija, što bih rekao u obje opcije. Dodirnuli ste moju dušu, nikad se nisam osjećao ovako u New Yorku. Hvala za podršku. Vidjet ćemo se brzo opet", rekao je Ðoković kroz suze i zaradio ovacije s tribina.

Prvi igrač svijeta je potom čestitao Medvedevu na fantastičnom turniru i pobjedi.

"Ako je neko zaslužio Grand Slam titulu, to si ti. Čestitke tebi i tvome timu, jedan si od najboljih ljudi na turniru. Vjerujem da te očekuje sjajna karijera i još Grand Slam titula", rekao je Ðoković.

Podsjetimo, ruski tenisač je sinoć neočekivano lako stigao do pobjede u tri seta, 6:4, 6:4, 6:4 i to nakon samo 136 minuta igre.

Novak nije izdržao ogroman pritisak što se osjetilo u njegovoj igri pa tako nije uspio ponoviti uspjeh Roda Lavera na koji se čekalo 52 godine.

Inače, Medvedev se revanširao Đokoviću za poraz u finalu Australian Opena te je tako došao do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.

Dnevnik.ba

04. svibanj 2024 01:36