StoryEditor
premijer liga bih

Danas u Banjaluci utakmica sezone: Hoće li Borac riješiti pitanje osvajača Premijer lige ili će Zrinjski uhvatiti zadnju slamku spasa

Piše desk  /  30.03.2024., 11:09h

Danas se igraju preostale tri utakmice 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u Banjaluci igra se derbi kola između Borca i Zrinjskog.

Banjalučani u meč ulaze sa dosta velikom bodovnom razlikom na ljestvici od 12 bodova. Ekipa Vinka Marinovića pokazala je da je trenutno suvereni vladar Premijer lige i nova pobjeda stavila bi Banjalučane u još bolju poziciju, te bi plavo-crveni već mogli staviiti jednu ruku na trofej osvajača elitnog bosanskohercegovačkog nogometnog natjecanja.

Zrinjski bi osvajanjem tri boda smanjio razliku na “tri dužine”, ali suštinski se ne bi mnogo promijenilo u odnosu snaga u bh. nogometu.

Borac će ipak željeti da na svom terenu pokaže kako s pravom vrši “smjenu” sa Zrinjskim, koji je protekle dvije godne bio dominantna sila, dok Mostarci mogu pokazati da još uvijek mogu odigrati utakmicu na europskoj razini, kako su to radili početkom sezone.

Susret između Borca i Zrinjskog igra se u 16:00h na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Osim ove utakmice, danas su na rasporedu još dva susreta. Od 13:30 Zvijezda 09 dočekuje Široki Brijeg, dok GOŠK od 20:00 igra protiv Posušja.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
28. travanj 2024 10:27