StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić: "Za nas s Italijom počinje nokaut faza"

Piše hina  /  20.06.2024., 12:32h

Nismo prošli skupinu i za nas s Italijom počinje nokaut faza. Pobjeda nas drži na životu, neriješeno i poraz nas izbacuju s ove priče, bio je jasan izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Neuruppinu nakon remija protiv Albanije.

Sa samo jednim bodom osvojenim u prva dva kola, hrvatska reprezentacija se nalazi na rubu ispadanja se nije dogodilo od SP-a u Brazilu 2014. godine, prenosi Hina.

"Naučen sam na kritike, manje na pohvale, premda je bilo više uspjeha nego neuspjeha. Nemam s tim problema, znam se nositi, kada gubimo preuzimam odgovornost. Kada ovo završi, kako god završi, bit ću najodgovorniji. Kritike prihvaćam, znam se nositi s njima. Kada osvajamo medalje moja uloga je slučajna, ali to je tako u Hrvatskoj", naglasio je Dalić.

Dodao je kako je Hrvatska bila na rubu ispadanja i u Katru i na prošlom EURO-u.

"Imali smo takvih situacija. Nismo prošli skupinu i za nas s Italijom počinje nokaut faza. Pobjeda nas drži na životu, neriješeno i poraz nas izbacuju s ove priče. Moramo zadržati pozivnu atmosferu," kazao je Dalić.

Hrvatska je tijekom cijelih kvalifikacija u osam susreta primila četiri gola, na SP-u u Rusiji u skupini samo jedan, baš kao i na SP-u u Katru pa se hrvatski izbornik dotakao i te teme.

"Prelagano primamo golove, svaki opasan napad završi u golu. To je pokazatelj da nismo dovoljno agresivni, da nismo blizu igrača. Prvi gol smo primili nakon centaršuta kojeg moramo blokirati. Činjenica je da ne funkcioniramo kao ekipa. Nedostaje nam agresije, taj dio igre nismo uspjeli postaviti", smatra Dalić.

Osvrnuo se i na komentare da se previše očinski ponaša prema nekim igračima.

"Nisam to čuo, ja sam izbornik, a igraju oni koji zaslužuju. Biram igrač koji su najbolji, neki igrači imaju svoji kredit, neki veći neki manji. Moja sudbina ovisi o tome. Ako ću gledati očinski, neću dobro napraviti. Svi koji su tu, zaslužuju biti tu. To se vjerojatno odnosi na starije igrače koji su od Rusije uz mene, dok sam živ bit ću zahvalan njima, ali će igrati koliko zaslužuju. Ne kažem da uvijek pogodim, ne kažem da sam u pravu, ali to su moje odluke", kazao je.

Nije se složio da je Hrvatska fizički loše pripremljena.

"Mi smo druga reprezentacija nakon prvog kola po pretrčanim kilometrima, nije to razlog. Razlog je što stojimo preširoko i predaleko, ne idemo u zajednički presing, tu se pogubimo. To je dokaz zadnji gol protiv Albanije", zaključio je Dalić.

Dnevnik.ba

13. srpanj 2024 15:45