StoryEditor
hrvatski izbornik

Dalić nakon teške pobjede nad Tunisom: "Stvorili smo premalo šansi, Ivušić neće braniti u idućoj utakmici"

Piše desk  /  24.03.2024., 12:16h

Izbornik Zlatko Dalić u nedjelju je prokomentirao posljednje događaje nakon teške pobjede Vatrenih na prijateljskom turniru u Kairu te je otkrio njihov cilj i osvrnuo se na igru pojedinih igrača.

Hrvatska reprezentacija težim je putem stigla do finala pripremnog turnira, gdje ih u utorak čeka Egipat. Nakon što su Vatreni odigrali 0:0 s Tunisom, jedanaesterci su odlučivali finalista, a "neočekivanim junakom" pokazao se rezervni vratar Ivica Ivušić koji je obranio čak tri penala.

Zamjenik Dominika Livakovića prvom je obranom poništio početni promašaj Nikole Vlašića, a zatim nanizao još dvije i omogućio našoj reprezentaciji igranje u finalu protiv domaćina turnira, a na sam susret osvrnuo se izbornik Zlatko Dalić te je istaknu nedostatke koje u Vaterni imali tijeko utakmice s Tunisom.

"Nismo bili brzi, falilo je utrčavanja u prazan prostor i dubinskih lopti. Penali su kvaliteta i lutrija, ovaj put smo dobili. Dečki nisu kalkulirali niti su se štedjeli, dali su sve od sebe i u prijateljskoj utakmici", kazao je, a zatim je prokomentirao ozljedu stopera Martina Erlića koji je zašao iz igre u 59. minuti nakon što se uhvatio se za preponu i zatražio zamjenu, umjesto njega nastupio je Duje Ćaleta-Car.

‘Moramo biti zadovoljni‘

"Moramo biti zadovoljni jer smo u finalu, šteta je Erlićeva ozljeda. Osjetio je aduktor pa je na vrijeme izašao, nadam se da nije velika ozljeda", otkrio je Dalić. Bez obzira na sjajan Ivušićev podvig, čuvar hrvatskog gola bit će netko drugi. "Odlučili smo dati šansu svim vratarima, u sljedećem će susretu braniti Kotarski i Labrović. Ivušić je obranio tri penala i odveo nas u finale i to je sjajno", priznao je izbornik.

"Pokazao je da mogu računati na njega", a zatim se osvrnuo na publiku i na ovacije našem kapetanu Luki Modriću svaki put kad bi dodirnuo loptu. "To pokazuje koliko je Luka velik. Dođemo u Egipat i svi navijaju za njega",  zaključio je Dalić. Nogometna reprezentacija Hrvatske nastojat će u utorak protiv domaćina Egipta osvojiti prijateljski turnir u Kairu, a priliku će dobiti svi igrači, rekao zatim izbornik.

"Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kada smo već ovdje", izjavio je u obraćanju medijima. "Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima", dodao je. Hrvatske je u subotu u polufinalu pobijedila na jedanaesterce Tunis pa će u finalu igrati s Egiptom koji je s 1:0 svladao Novi Zeland."Bilo bi bolje da smo na jedanasterce bili pobijedili u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro...tako je to", rekao je Dalić.

‘Stvorili smo premalo šansi‘

Hrvatska je prije devet mjeseci bila poražena od Španjolske u finalu Lige nacija, a trenutno se priprema za Europsko prvenstvo koje u lipnju počinje u Njemačkoj. "Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku", napomenuo je izbornik. Rekao je da je  utakmica protiv Tunisa bila teška.

"Protivnik se branio čitavo vrijeme. Stajao je u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo smo stvorili premalo šansi i to je problem", izjavio je izbornik. "Ali ja nemam ništa za zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe", dodao je. Dalić je zadovoljan što njegova momčad nije primila gol i što je pobijedila. "Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima", rekao je.

Hrvatski nogometaši u nedjelju imaju slobodan dan koji će iskoristiti za popodnevni obilazak piramida u Gizi. U ponedjeljak navečer će trenirati na stadionu na kojem se igra finale. Nakon pobjede nad Tunisom nekoliko egipatskih navijača je došlo u hotel kako bi se fotografirali s Lukom Modrićem. Student prava Khaled malo je zakasnio jer je veznjak Real Madrida već otišao u sobu. Molio je članove hrvatske delagcije da zamole 38-godišnjeg kapetana da se spusti, ali oni su to odbili.

Modrić je zvijezda i u Egiptu

"Volim i pratim Modrića od Europskog prvenstva 2008. godine. On mi je najdraži igrač", rekao je Khaled za Hinu u lobiju luksuznog hotela blizu stadiona. "Nekoliko sati sam se vozio da bih se uslikao s njime, no nisam uspio. Nadam se da ću se tijekom nadolazećih dana uspjeti uslikati s njime", dodao je Khaled koji zna imena gotovo svih hrvatskih igrača.

Izbornik Dalić, upitan da komentira popularnost Modrića u Egiptu, odgovorio je da to pokazuje koliko je velik i poznat igrač."Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu", rekao je Dalić.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:38