StoryEditor
US Open

Ćorić propustio previše prilika protiv Brooksbyja

Piše hina  /  01.09.2022., 22:33h

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u 3. kolo US Opena, uspješniji od njega je nakon više od tri sata borbe u 2. kolu bio Amerikanac Jenson Brooksby sa 6-4, 7-6 (10), 6-1.

Bio je to susret propuštenih prilika za Ćorića koji je realizirao tek jednu od 15 "break-lopti", a u drugom je setu propustio čak sedam set-lopti.

Brooksbyju je za osvajanje prvoga seta dovoljno bilo oduzeti servis Ćoriću u petom gemu iako je naš igrač do kraja prve dionice igre imao tri lopte za povratak izgubljenog, dvije odmah u sljedećem gemu, a jednu kod Brooksbyjeva servisa za set. No,  21-godišnji Amerikanac svaki je put pogodio prvi servis, dva puta samo taj je udarac bio dovoljan za osvajanje poena, dok je jednom realizirao inicijativu koju je imao u poenu.

U drugom setu Ćorić je stigao do ranoga "breaka", Brooksby je napokon promašio prvi servis na "break-loptu", a onda napravio i dvostruku servis pogrešku. No, kod vodstva 4-2 Ćorić je napravio dvije dvostruke zaredom nakon rezultata 30-30 te "donirao" Brooksbyju povratak u set. Prve dvije set-lopte Ćorić je imao kod vodstva 6-5 i servisa Amerikanca, ali Brooksby se izvukao sjajnim lobom i asom. U "tie-breaku" je Ćorić imao još pet set-lopti, tri na vlastitom servisu, ali ključne je poene bolje odigravao Brooksby.

Niti sve te propuštene prilike u drugom setu nisu "slomile" Ćorića, ali nakon što je u prvoj igri trećeg propustio još tri "break-lopte" 25-godišnji Zagrepčanin je "puknuo" i slomio reket.  Ipak, konačni Ćorićev slom dogodio se u četvrtoj igri kada je izgubio servis u gemu u kojemu je imao 40-0, od toga se više nije oporavo, kod 1-4 je još jednom pokleknuo na svom početnom udarcu, da bi kod 1-5 propustio 0-40 i još jednu prednost na servis Brooksbyja prije no što je Amerikanac realizirao svoju prvu meč-loptu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:20