StoryEditor
bivši nogometaš

Branko Strupar doživio srčani udar: "Osjećao sam stezanje u grlu, odmah su me operirali"

Piše desk  /  10.02.2023., 12:32h

Bivši nogometaš Španskog, Genka, Derby Countyja, Dinama i reprezentativac Belgije, Branko Strupar prošlog tjedna je doživio srčani udar.

Sve se dogodilo prošlog petka, srećom, pomoć je brzo stigla pa je na vrijeme spašen. 

Strupar je bio na nogometnom terminu u petak, nije se osjećao dobro pa ga je supruga odvezla u bolnicu. Hitno je prevezen na operacijski stol, liječnik ga je poslao na operaciju čim ga je ugledao.

Branku Struparu ugrađena su dva stenta. U utorak je već napustio bolnicu i trenutno se dobro oporavlja.

''Čim su me vidjeli, završio sam na operaciji''

"Osjećao sam stezanje u grlu, nije to bilo ništa posebno, onda se sve pojačavalo. Otišao sam na nogomet da se malo oznojim, mislio sam da će mi to pomoći, no onda sam shvatio da je riječ o nečemu težem. Vratio sam se kući, čim je supruga vidjela, stavila me u automobil i odvezla u bolnicu.

"Čim su me tamo vidjeli, odmah su me poslali na operaciju. Bio sam tri dana u bolnici. Osjećam se dobro, ali malo me sada potresla Ćirina smrt, mi smo na isti dan rođeni, slavili smo zajedno, onda još i ovaj potres u Turskoj, pa mi je to sve kroz glavu prošlo i dirnulo me. Danas jesi, sutra nisi", rekao je Strupar za gol.hr pa dodao:

''Bio sam pod velikim stresom zbog gubitka roditelja prije godinu dana za koje sam bio jako vezan. Počeo sam pojačano pušiti pa nisam bio toliko svjestan stresa, tek shvaćam koliko je to utjecalo na mene. Otac mi je imao tri srčana udara, to je možda i genetski'', izjavio je za gol.hr bivši nogometaš.

Strupar je rođen u Zagrebu prije 53 godine. Igračku karijeru započeo je u drugoligašu iz 90-ih Španskom, za koji je u pet sezona odigrao 137 utakmica.

Nakon Španskog preselio je u Genk gdje je postao prava legenda kluba. U 201 utakmici zabio je čak 131 gol i upisao se u povijesne knjige poznatog belgijskog kluba.

U Genku je igrao šest sezona, osvojio je belgijsko prvenstvo i kup, a 1998. i zlatnu kopačku za najboljega strijelca prvenstva Belgije s 22 pogotka.

Jedini je Genkov nogometaš po kojemu je nazvana tribina Luminus Arene, ispod koje se nalazi i muzej posvećen njemu.

Nakon Genka ostvario je veliki transfer u Derby County.

U Engleskoj se zadržao četiri godine da bi 2003. godine potpisao za Dinamo i u jednoj sezoni upisao 13 nastupa i dodao sedam golova.

Za reprezentaciju Belgije ima 17 nastupa i pet golova.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:26