StoryEditor
ATP nagrada

Borna Ćorić povratnik godine

Piše hina  /  15.12.2022., 18:29h

Borna Ćorić, 26-godišnji hrvatski tenisač, dobitnik je od strane ATP-a nagrade za povratnika godine nakon što je na ATP ljestvici tijekom 2022. godine napredovao s 278. na sadašnje 26. mjesto.

U 2021. godini Ćorić je zadobio tešku ozljedu desnog ramena te se ujedno podvrgnuo operativnom zahvatu. Ove godine krenuo je veliki povratak Ćorića, a uspješna godina kulminirala je osvajanjem ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju gdje je hrvatski tenisač, između ostalih, pobjeđivao Rafaela Nadala, Felixa Auger-Aliassimea i u finalu Stefanosa Tsitsipasa.

„Iznimno sam sretan zbog osvajanja ove nagrade. Puno mi to znači, kao i što mi je značila cijela ova uspješna godina koja se dogodila nakon svih problema kroz koje sam morao proći. Mogu se samo nadati da će iduća godina biti još uspješnija“, rekao je Borna Ćorić koji je u Cinccinatiju proslavio treću ATP titulu u karijeri. Ranije je bio najbolji u Marrakechu 2017. i Halleu 2018. godine. S hrvatskom reprezentacijom Ćorić je, pak, ove godine igrao i polufinale Davis Cupa.

U ovoj borbi za povratnika godine Ćorić je pobijedio Austrijanca Dominica Thiema, Švicarca Stana Wawrinku i Kineza Wu Yibinga.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:19