StoryEditor
konferencijska liga

Borac i Željezničar ispali iz Konferencijeske lige: Obraz bh. klubova ponovno brani samo Zrinjski

Piše fena  /  04.08.2023., 09:34h

Nogometaši Borca završili su nastup u Konferencijskoj ligi nakon što su večeras u Banjoj Luci, u uzvratnom susretu drugog pretkola ovog UEFA-inog natjecanja poraženi od bečke Austrije sa 2:1.

Austrijanci su slavili i u prvom meču u Beču sa 1:0 te su s ukupnim rezultatom 3:1 izborili plasman u treće pretkolo, u kojem će igrati s pobjednikom dvomeča između varšavske Legije i Ordabasija.

Borac je imao prednost nakon što je u Cortes u 49. minuti postigao vodeći pogodak. No, radost domaćih trajala je samo tri minute kada je Gruber pogodio za izjednačenje, dok je Polster u 65. minuti postigao gol za potpuni preokret i pobjedu svog tima.

Borac je u nastavku imao nekoliko prilika za izjednačenje, ali se rezultat nije mijenjao.

Ispao i Željezničar

Istu sudbinu doživjeli su i nogometaši Željezničara koji su također ispali iz Konferencijske lige nakon što su večeras u azerbejdžanskom Bakuu izgubili u uzvratnom susretu od ekipe Neftcija s 2:0.

Azerbejdžanski tim bio je bolji protivnik tokom cijelog susreta i zasluženo se plasirao u treće pretkolo ovog takmičenja, gdje će igrati protiv turskog velikana Bešiktaša.

Neftci dolazi do vodstva dva minuta kasnije kada zadnja linija Željezničara griješi na svojoj polovici terena, a njihovu grešku iskoristio je Saief, koji bez većih problema matira Muftića.

Pitanje pobjednika riješeno je u 68. minutu kada drugi gol za domaćina glavom postiže Israfilov.  

Tako je od bh. klubova u Europi ostao samo Zrinjski.

Dnevnik.ba

 

28. travanj 2024 03:21