StoryEditor
Nekadašnji Hajdukovac

Bivši vatreni odbio poziv za evakuaciju i ostao u Ukrajini: "Dnjipro je moj drugi dom, ovdje su se rodile moja supruga i kći"

Piše desk  /  17.03.2022., 09:44h
Nekadašnji igrač Hajduka i hrvatske reprezentacije Mladen Bartulović (35) živi Dnjipru u Ukrajini, odakle nema namjeru otići.

"Dnjipro je moj drugi dom, ovdje su se rodile moja supruga Natali i kći Nikolina i zbog toga smo i dalje tu, bez obzira na rat i sve što se događa", rekao je na početku u razgovoru za portal 24sata.

Za portal je opisao situaciju u Dnjipru.

"Svi smo dobro, ovdje nema izravnih ratnih opasnosti, osim što su Rusi raketirali zračnu luku i jednu vojarnu. Život teče koliko-toliko normalno, a od ponedjeljka će svi opet početi raditi kako bi se održala ekonomija i funkcioniranje opskrbe, barem u ovim dijelovima Ukrajine gdje se ne puca. Ovdje nema Rusa, fronta je 200 kilometara daleko, kod Donjecka, ali tamo je fronta već osam godina, još od prve agresije. Jedino što se ne smije fotografirati po gradu jer bi netko mogao pomisliti da radiš za neprijateljsku stranu...", kaže, dodajući da ga je kontaktirala hrvatska veleposlanica.

"Zvala me je naša veleposlanica, pitala je želim li da nam organizira evakuaciju, ali sam joj se zahvalio i rekao da ne planiram otići dok god bude sigurno za suprugu i kćer. Za ovaj grad me vežu lijepe uspomene, tu sam već 15 godina, imam dosta prijatelja, tu sam upoznao suprugu...", kaže Bartulović i dodaje:

"Mnogi me pitaju zbog čega nisam pobjegao s obitelji jer imam kuću u Kaštelima, tamo su mi i roditelji, koji se jako brinu, zovu svaki dan... Svima kažem isto: ovo je moj drugi dom i ostat ćemo tu dok god bude moguće."

Siguran je da Rusi neće ući u velike ukrajinske gradove.

"Ljudi se boje jedino raketiranja, izravnog sukoba ne. Rusi neće ni stići do nas, a ako bi i došli, ovo je veliki grad, koji se dobro spremio i ne bi se uspjeli probiti. Nemaju oni snagu zadržati ni ovo što su do sada osvojili, a kamoli ući u velike gradove poput Kijeva ili Harkiva. Izgubili su već više od 14.000 vojnika, a malo po malo i do njih dopiru informacije što se stvarno događa. Većina njihovih vojnika misli da su na vježbama ili da ulaze na područja koja oslobađaju od nacista te da je Putin mirotvorac. Na njihovim televizijama prikazuju se snimke zapaljenih zgrada uz komentar kako su to sjedišta nacista. Ja živim ovdje već 16 godina i nikad nisam vidio nešto neprimjereno tog tipa. Uostalom, kako bi bilo moguće da je ovo nacistički režim, a na čelu države je Židov!? To su gluposti bez ikakve logike, čista propaganda", zaključuje za 24sata.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 09:40