StoryEditor
trener dinama

Bišćan se opravdava nakon poraza Dinama: "Ovo je suočavanje s realnošću"

Piše hina  /  16.08.2023., 09:32h

Dinamov trener Igor Bišćan bio je razočaran konačnim ishodom maksimirskog dvoboja s AEK-om u kojem je grčki prvak slavio s 2-1, nakon što je hrvatski prvak poveo, ali je rekao da je to u ovom trenutku realno stanje njegove momčadi.

"Nažalost, moram čestitati AEK-u na zasluženoj pobjedi. Mi možemo žaliti za boljim rezultatom, posebno nakon prvog poluvremena, kada je sve izgledalo jako dobro. No, u nogometu moraš biti stabilan 90 plus minuta i iskoristiti moment kad si nadmoćan te privedeš utakmicu kraju. Težak poraz, ali i suočavanje s realnošću", rekao je Bišćan na konferenciji za medije.

Dinamo je sat vremena igrao dobar nogomet i bio čak i bolja momčad, ali s prvim zamjenama igrača dogodio se pad u igri.

"Sigurno da nemamo dužinu u ‘rosteru‘ da bismo mogli držati taj nivo igre svih 90 minuta. Kad dođu ovakvi iskusni i ozbiljni protivnici, to se još više vidi i potvrđuje. Kad nam Ivanušec izađe, mi više nismo ista momčad. Kad Bruno izgubi snagu, kad vezna linija padne fizički, nemamo rješenja koja bi zadržala isti nivo."

Bišćan upozorava da Dinamo neće biti konkurentan ni na nižoj razini od Lige prvaka, ako kvalitetom ne proširi igrački kadar.

"Treba reagirati. Ako želimo igrati nogomet visoke kvalitete i biti konkurenti pa čak i na nešto nižem nivou od ovoga, jer igramo na dva kolosijeka, ovo neće biti dovoljno. Puno se priča, malo toga se realiziralo. Ne znam što će biti dalje, ja o tome ne odlučujem. Dotad se borimo s ovim što imamo. Nema tu nikakve poruke upravi, sve se vidjelo danas. Sjetite se utakmice s Hajdukom. I tad smo imali sličan problem. Ne želim da ispadne da se žalim, ali moramo reagirati. A da ne spominjem mogućnost odlaska igrača, onda će to biti još ozbiljniji problem."

Navijačka podrška, unatoč lošem konačnom rezultatu, nije prestajala svih 90 minuta.

"Hvala im na podršci, od prve sekunde su osjetili da nam treba. Dečki su ih nagradili jako dobrom igrom, izgledalo je pozitivno, a činilo se da će tako i završiti. Nažalost, nismo im mogli priuštiti pobjedu."

Za uzvrat u Ateni, koji je već u subotu, Bišćan nije preveliki optimist, ali neće se unaprijed predati.

"Napravit ćemo sve da prođemo, ali bit će izuzetno teško. Teško ćemo previše moći napraviti. Treba psihički dići dečke i spremiti se za rat. Treba vidjeti i kakvo je stanje s igračima, Špikić je osjetio probleme na poluvremenu. Nisam siguran da imamo i približno kvalitetne zamjene za tih prvih 11-12 igrača. Ali idemo se boriti i probati napraviti sve da se vratimo kao pobjednici.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 04:10