StoryEditor
Kra epizode u wba

"Bilić je za otkaz nakon Cityja saznao na Twitteru, bili smo šokirani"

Piše desk  /  15.09.2021., 20:34h
Slaven Bilić u prosincu prošle godine dobio je otkaz u West Bromwich Albionu nakon što je u 13 utakmica osvojio sedam bodova.

Bilićeva momčad prošle sezone je ušla u Premierligu kao drugoplasirana momčad Championshipa i bivši hrvatski izbornik je između sezona tražio novac za pojačanja od čelnika kluba kako bi imao što konkurentnije igrače za najjaču ligu svijeta. Međutim, dobio je samo 40 milijuna eura. Za taj novac je WBA doveo trojicu igrača i Bilić je još u listopadu javno prozivao upravu zbog klupske transfer politike.

Otkaz je dobio nakon 1:1 remija s Manchester Cityjem u gostima. Julian Dicks, trener koji je bio dio Bilićevog stručnog stožera, otkrio je što se događalo nakon utakmice sa Cityjem, klubom koji je te sezone postao prvak Engleske.

"Došli ste iz druge lige i idete na Etihad kod Manchester Cityja. Da, imali smo sreće te večeri, ali uzeli smo bod. Vraćali smo se autobusom i počele su mi stizati poruke da smo smijenjeni. Ništa mi nije bilo jasno. Pa upravo smo odigrali neriješeno u gostima sa Cityjem. Nisam vjerovao, mislio sam da su to gluposti po društvenim mrežama. Međutim, sljedeći dan su nas iz kluba pozvali u ured i to je bilo to. Očito je sve bilo isplanirano, očekivali su da ćemo primiti četiri-pet golova od Cityja i da će odluka biti lagana."

Navijači su tada bili bijesni na klub.

"To dovoljno govori... To pokazuje da ste ipak nešto dobro napravili za klub. Ljudi mogu misliti svašta o Biliću, ali je riječ o sjajnoj osobi i odličnom taktičaru."

Bilić je sada trener u Kini, vodi Beijing Guoan. WBA je ispao u drugu ligu i ove sezone je nakon sedam kola vodeća momčad lige.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 05:49