StoryEditor
uvertira derbiju

Bilbiji odbili iznajmiti čamac na Neretvi jer je igrač Zrinjskog? Jučer je odgovorio...

Piše desk  /  16.09.2021., 14:41h
Već neko vrijeme se u gradu na Neretvi priča da je ovaj derbi već imao svojevrsnu uvertiru prije par tjedana.

Iza nas je 54. gradski derbi koji su odigrali HŠK Zrinjski i FK Velež. Minijatura Nemanje Bilbije pred sami kraj susreta donijela je ogromnu erupciju radosti na stadionu pod Bijelim brijegom. Inače, sama utakmica bila je tvrda, ratnička, pojedini momenti bili su ispod očekivane kvalitete oba tima no vjerojatno je važnost ovog susreta, koji je ipak 'malo više od sporta', pokvarila kvalitetu igre.

Pretvorio se ovaj susret u taktičko nadmudrivanje dva trenera, Sergeja Jakirovića i Feđe Dudića, ali kada se sve zbroji i oduzme, Jakirović je taj koji u svom timu ima, budimo realni, najboljeg nogometaša Premijer lige Nemanju Bilbiju. Svi koji su gledali sinoćnji derbi primijetili su kako je Nemanja ovaj pogodak proslavio burno. Vidjelo se da mu je ovaj gol draži od mnogih koje je zabio u svojoj karijeri. 

No, već neko vrijeme se u gradu na Neretvi priča da je ovaj derbi već imao svojevrsnu uvertiru prije par tjedana. Navodno je Bilbija skupa s obitelji htio posjetiti jednu od turističkih atrakcija Starog grada, provozati se na čamcu koji turiste vozi po Neretvi točno pod Starim mostom i koja je jedna od ljepših stvari u ponudi grada, piše Pogled.ba.

Ipak, Bilbija je naišao na neugodnost, preciznije, njegova želja je odbijena i sjajni nogometaš nije dobio prigodu da sa svojom obitelji uživa u vožnji čamcem uz prekrasan pogled na Most i obale Neretve. Ne treba biti posebno mudar, te zbrojiti 2 i 2 i doći do razloga zbog čega Bilbiji nije dozvoljeno u tih dvadesetak minuta usrećiti svoju obitelj. 

Jasno, zbog toga što je kapetan i najbolji igrač HŠK Zrinjski. 

Kroz svoju karijeru Bilbija je često imao epitet prgavog nogometaša, onog koji će sve uraditi da njegov tim dobije utakmicu. No ovaj nogometaš se nikada u svojim izjavama i medijskim istupima nije ogriješio o suparnike, pa tako ni o najvećeg, FK Velež. Odmjeren, galantan i korektan u izjavama, uvijek je biranim riječima govorio o svima. U ovu priču treba ugraditi i to da međusobni odnosi igrača Zrinjskog i Veleža nisu možda nikada bili bolji, a to se vidjelo i sinoć nakon zadnjeg zvižduka suca Kaljanca kada su se momci srdačno izgrlili i čestitali jedni drugima.

Udarna violina Zrinjskog jučer je odgovorila pogotkom u završnici te donijela pobjedu domaćinu.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 22:30