Doha, 27.11.2022. - Utakmica 2. kola F skupine SP-a Katar 2022 Hrvatska - Kanada na stadionu Khalifa. Na slici Lovro Majer, Mislav Oršić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DK -
StoryEditor
sp u kataru

BBC prognozirao rezultat utakmice Hrvatska - Belgija. "Njima je to kraj jedne ere"

Piše desk  /  29.11.2022., 20:22h

Sutton je prije turnira postavio Belgiju kao osvajača skupine, a Hrvatsku kao drugoplasiranu, dok bi prema njemu Maroko završio na trećem mjestu, a Kanada na posljednjem

Umirovljeni engleski napadač, a danas stručni komentator Chris Sutton za BBC je prognozirao rezultate trećeg kola Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska u zadnjem kolu skupine F igra protiv Belgije. Igračima izbornika Zlatka Dalića za plasman u osminu finala dovoljan je bod protiv Belgije. U tom slučaju imali bi ih pet i samo bi Maroko mogao imati više bodova.

Sutton je prije turnira postavio Belgiju kao osvajača skupine, a Hrvatsku kao drugoplasiranu, dok bi prema njemu Maroko završio na trećem mjestu, a Kanada na posljednjem. No sada, pred zadnje kolo, kaže da će Hrvatska pobijediti Belgiju 3:1, a Maroko savladati Kanadu 2:1. Po tome bi u osminu finala išli Hrvatska i Maroko s po sedam bodova, prenosi Index.hr.

"Za njih je to kraj jedne ere"

"Kevin de Bruyne kaže da je Belgija prestara da bi osvojila Svjetsko prvenstvo. Ostarjela su momčad i tužno je gledati pad Edena Hazarda, koji je imao toliko ozljeda otkako je 2019. otišao iz Chelseaja u Real Madrid. Prije je bio dinamičan i mogao je proći pokraj protivnika, ali sada izgleda kao da je pretežak.

Belgija je pred sebe stavila težak zadatak protiv lukave Hrvatske, opasne prema naprijed. De Bruyne bi ipak mogao promijeniti stvari dodavanjem koje nitko drugi ne može izvesti, tako da možda ne treba otpisati Belgiju. Ali ja hoću. Za njih je ovo kraj jedne ere i vjerojatno nisu postigli ono što su trebali s igračima koje imaju", rekao je Sutton, kojeg BBC naziva nogometnim stručnjakom.

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 07:14