StoryEditor
Women‘s Tennis Association

Azarenka je razočarala teniski svijet

Piše Desk  /  28.03.2022., 10:59h
Viktoria Azarenka, bivša prva tenisačica svijeta svojim je potezom pokazala nepoštovanje prema publici

Viktoria Azarenka predala je meč trećeg kola Mastersa u Miamiju protiv Linde Fruhvirtove. Azarenka je od 279. tenisačice svijeta gubila 6:2, 3:0 i onda bez ikakvog objašnjenje predala susret. Pružila je ruku sutkinji i napustila teren.

"Najčudnije i iznimno nepošteno povlačenje koje sam ikad vidjela u tenisu. Zaista nije imala nikakvih zdravstvenih problema, samo je željela protivnici ukrasti trenutak slave", rekla je šokirana komentatorica meča. 

Linda Fruhvirtova je pobjedom nad Azarenkom postala prva igračica nakon Marije Šarapove i Tatiane Golovin mlađa od 17 godina koja se plasirala u osminu finala u Miamiju. Pobjeda protiv Azarenke bila joj je najveća u dosadašnjem dijelu karijere.

"Ovo nije bilo lijepo i mislim da će WTA morati ispitati cijelu situaciju. Bizarno je i bez poštovanja prema publici, sucu i posebno prema suparnici. Ružan je način na koji je ovo napravila", komentirala je Daniela Hantuchova, nekadašnja peta tenisačica svijeta.

Azarenka: Nisam ni trebala igrati

Azarenka se oglasila nakon žestokih kritika teniske javnosti. Rekla je da prolazi jako stresan period u životu te da nije ni trebala započeti meč kad je već bila u lošem stanju. Najavila je odlazak na pauzu od tenisa. Podsjetimo, nedavno je legendarna bjeloruska tenisačica pozvala na prekid rata u Ukrajini te je Ukrajince nazvala braćom. Nakon toga se u jednom meču rasplakala.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:18